+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kulttuuripalvelut » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2017 » Syyskuu » Alvar Aalto –viikon ohjelmassa arkkitehtuuria kaiken ikäisille

Alvar Aalto –viikon ohjelmassa arkkitehtuuria kaiken ikäisille

7.9.2017, klo 13:34

Seinäjoella 13.–17.9.2017 järjestettävä Alvar Aalto -viikko on arkkitehtuuriin keskittyvä, monipuolinen ja vuorovaikutteinen tapahtuma, joka tarjoaa kiinnostavaa sisältöä myös lapsille, nuorille ja perheille.

Aallon arkkitehtuuria päiväkodeissa

Seinäjoen kaupungin keskustan alueen päiväkodeissa lapset heittäytyvät Alvar Aallon arkkitehtuurin pyörteisiin. Kuvataideopettaja Virpi Timonen ja päiväkodinjohtaja Anne Lähdesmäki kulttuuripalveluista vierailevat päiväkodeissa tuoden Aallon arkkitehtuuria lasten käsittelyyn. Arkkitehtuuri on varhaiskasvatuksessa toteutettavan Taituri taidetoimintamallin uusin kokeilu. Lapset saavat kokemuksia ja elämyksiä erilaisista rakenteista ja tiloista; niin pienistä yksityiskohdista kuin suurista kokonaisuuksistakin.

Satuseikkailua perhepäivähoidossa

Aalto-viikko rantautuu myös Kasperin alueelle, missä asuntoalueen perhepäivähoitolapset osallistuvat Loukaspuistossa arkkitehti Mia Kellberg-Hakalan johdolla satuseikkailuun ja tekevät liitupiirroksia betonilaatoille, jotka sijoitetaan reiteiksi puistoon. Lintuviidan koulun oppilaat valmistavat kuvanveistäjä Tiina Laasosen johdolla Anemone Plastica tilataideteoksen koulun sisääntulokatokseen. Teos on nähtävissä 15.9. lähtien osoitteessa Lintuviita 7.

Luentoja ja kierroksia koululaisille

Lyseon 7. luokan kuvataideryhmät tutustuvat Aalto-keskukseen kulttuuri- ja nuorisopalvelujen tarjoamilla kierroksilla. Museolehtori Lotta Leskelä luennoi arkkitehtuurista ja Alvar Aallosta Toivolanrannan yhtenäiskoulun oppilaille.Lauantaina 16.9 on Aalto-keskuksessa tarjolla monipuolista, kaikille avointa ja maksutonta toimintaa lapsille ja perheille. Kello 12-13 Etelä-Pohjanmaan kesäyliopiston järjestämässä Lasten yliopistossa tutustutaan rakennusten ja ympäristön kiehtovaan maailmaan ja rakennetaan oma pienoismalli. Tapahtuma on suunnattu kouluikäisille. Paikkana on Apila-kirjaston Jaaksi-sali. Ilmoittautumiset www.epky.fi/kesayliopisto.

Seikkailukierros, rakentelua ja valokuvatehtäviä Aalto-keskuksessa

Lauantaina 16.9. järjestetään Seinäjoen oppaiden seikkailukierros ”Aallon arvoitus”. Kierros sopii koko perheelle ja isommat lapset voivat osallistua siihen myös itsekseen. Lähtö kaupungintalon edustalta. Samana päivänä Kansalaistorilla rakennetaan muuntuvaa rakennelmaa pahvilaatikoista Mia Kellberg-Hakalan johdolla kello 13—17. Pahvilaatikot ovat keveitä, joten rakentelu sopii myös perheen pienimmille. Kaupungintalon sisäänkäynnin katoksesta voi lähteä ”Valokuvausta Aaltokeskuksessa lapsen silmin” -tehtävärasteille. Kuvaukset tehdään omilla digitaali- tai kännykkäkameroilla. Tämän kaiken välissä on mahdollisuus ostaa juotavaa ja tuoreita leivonnaisia Etelä-Pohjanmaan Steiner-koulun pop-up kahvilasta.

Alvarin askelissa –draamakierros

Sunnuntaina 17.9. klo 14 on vielä mahdollisuus osallistua Alvarin askelissa -draamakierrokselle. Kierros alkaa Lakeuden Ristin aulasta. Kierros kestää tunnin ja se vie aikamatkalle Aalto-keskuksen rakennuksiin, Alvar Aallon henkilöhistoriaan ja Aalto-keskuksen syntyhistoriaan. Kierrokselle mahtuu 35 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset sähköpostilla aila.taivalmakiseinajoki.fi.

Lisätiedot:
Aila Taivalmäki, p. 050 361 0402
Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä on paikka, mistä lainataan kirjoja?

Kommentit

Ei kommentteja