+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kulttuuripalvelut » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2017 » Syyskuu » Aaltoa tarkastellaan monesta kulmasta Alvar Aalto -viikolla

Aaltoa tarkastellaan monesta kulmasta Alvar Aalto -viikolla

4.9.2017, klo 11:10

Seinäjoella 13.–17.9.2017 järjestettävä Alvar Aalto -viikko on arkkitehtuuriin keskittyvä, monipuolinen ja vuorovaikutteinen tapahtuma, joka tarjoaa kiinnostavaa sisältöä sekä kaupunkilaisille että alan opiskelijoille ja ammattilaisille.

Maksutonta ohjelmaa moneen makuun

Seinäjoen kaupunki ja Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys ovat tuottaneet Alvar Aalto -viikolle kaikille avointa ja maksutonta ohjelmaa. Koko viikon ohjelma löytyy osoitteesta https://www.alvaraalto.fi/tapahtumat/alvar-aalto-viikko-ohjelma.


Keskiviikkona 13.9. klo 13–16 Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen järjestämässä seminaarissa kudotaan yhteen Seinäjoen Aalto-keskuksen mennyttä ja nykyhetkeä. Seinäjoen Aalto-keskus koettuna – julkisen paikan merkitysten ja käyttötapojen muutos -seminaari järjestetään Apila-kirjaston Jaaksi-salissa. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Ilmoittautuminen kahvitarjoilun vuoksi 6.9. mennessä epky.fi/ilmoittautumislomake.


Torstaina 14.9. klo 10–11 kaupunginarkkitehti Jussi Aittoniemi luennoi Aalto-keskuksen tulevista korjauksista ja antaa tilannekatsauksen kaupungintalon korjaushankkeesta. Luento on maksuton ja se järjestetään Apila-kirjaston Jaaksi-salissa.


Lauantaina 16.9. klo 11-12 Lasten yliopistossa tutustutaan rakennusten ja ympäristömme kiehtovaan maailmaan ja rakennetaan oma pienoismalli. Kouluikäisille lapsille suunnattu tapahtuma on maksuton. Paikkana on Apila-kirjaston Jaaksi-sali. Ilmoittautuminen epky.fi/kesayliopisto.

Lauantaina 16.9. klo 17.00 järjestetään Aallon Äärellä -keskustelutilaisuus Äärellä-ravintolassa (Kauppakatu 19), jossa nostatetaan aaltoja, keskustelutyrskyä kaupunkikehittämisestä. Keskustelua käydään siitä, onko Alvarin perintö Seinäjoen kaupungin nykykehittämisessä inspiraatio, hidaste vai kuollut kirjain.

Tilaisuudessa otetaan kantaa ja ideoidaan, miten Seinäjoki hyödyntää Aalto-potentiaalinsa täysimääräisesti, miten arkkitehtuuri, rakennukset - koko Aallon perintö - voi kasvaa ja kehittyä Aalto-spiritiksi, joka nostattaa kaupunkikehittämisen tekemisen tavat ja toteutukset aivan uudelle tasolle.
Keskustelun hersyttämiseksi illassa omia ajatuksiaan Aallosta ovat jakamassa mm. arkkitehti Tommi Lindh Alvar Aalto -säätiöstä, kaupunginarkkitehti Jussi Aittoniemi Seinäjoen kaupungilta ja tiedottaja Anna Valtari Seinäjoen kaupunginteatterilta. Puheenvuoroja jakamassa ja ideoita kirvoittamassa on Tytti Isokangas aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI:stä. Tilaisuuden järjestää Seinäjoen kaupunki.

Tapahtuma on kaikille avoin ja osallistujille maksuton. Äärellä-ravintolassa on tarjolla Aalto-viikon inspiroimana Aalto-menu. Pöytävarauksen voi tehdä joko sähköpostilla ravintolaaarella.fi tai soittamalla numeroon 050 350 5312.

Sunnuntaina 17.9. klo 14 on mahdollisuus osallistua Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelujen tarjoamalle Alvarin askelissa -draamakierrokselle, joka vie aikamatkalle Aalto-keskuksen rakennuksiin. Katsojat pääsevät tutustumaan näyteltyjen kohtausten kautta keskeisimpiin Aalto-kohteisiin, Alvar Aallon henkilöhistoriaan ja Aalto-keskuksen syntyhistoriaan. Kierros kestää n. 60 min. Käsikirjoitus Juulia Soidinaho ja Tero Heinämäki, ohjaus Tero Heinämäki, näyttelijät Ville Orttenvuori ja Juulia Soidinaho. Kierros alkaa Lakeuden Ristin aulasta. Kierrokselle mahtuu 35 osallistujaa ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu kierrokselle sähköpostilla aila.taivalmakiseinajoki.fi Lisätietoja puh. 06 416 7335, 050 361 0402.Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä on paikka, mistä lainataan kirjoja?

Kommentit

Ei kommentteja