+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kulttuuripalvelut » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2017 » Elokuu » Omakerho-toiminta sai jatkorahoituksen

Omakerho-toiminta sai jatkorahoituksen

24.8.2017, klo 10:08

Koulupäivien aikana toteutettava harrastustoiminta jatkuu.

Lastenkulttuurikeskus Louhimo sai edelliselle lukuvuodelle suuren avustuksen lastenkulttuurin saatavuuden parantamiseen tähtäävästä Suomen hallituksen kärkihankkeesta. Avustuksella perustettiin viitisenkymmentä taide- ja kulttuurisisältöistä kerhoa Seinäjoelle, Kurikkaan ja Ilmajoelle. Alkaneella lukuvuodella toiminta saa jatkoa Louhimon päästessä jatkorahoituksen pariin. Jatkorahoitus myönnettiin yksivuotisena.

Kerhoja toteutetaan lasten omilla kouluilla koulupäivien aikana tai iltapäivisin koulun päätyttyä. Pääsymaksuttomaan toimintaan ei sovelleta pääsykokeita ja sisällöt mukautetaan ryhmän tason ja toiveiden mukaan. Kerhotoiminta on kuitenkin etenevää ja tavoitteellista. Maksuttoman kerhotoiminnan kautta syntyvä innostus on merkittävä tekijä, mikäli lapsi ei kotitaustansa vuoksi ole harrastusten pariin päässyt. Toisinaan harrastamaan on alkanut lapsen lisäksi myös hänen huoltajansa.

Louhimolle myönnetty rahoitus säilyi miltei viime lukuvuoden tasolla. Tämän vuoksi Louhimon kerhokoordinaattori Karri Kallio uskoo toimintaa voitavan jatkaa hyvin pitkälle edellisen vuoden linjoilla. Pieniä tarkennuksia sisältöihin kuitenkin tehdään. "Aivan kaikki vanhat ohjaajat eivät pystyneet ohjaamista jatkamaan ja toki lasten mielenkiinnon kohteiden mukaan kerhoja suunnataan myös uudelleen", toteaa Karri Kallio.

Koulupäivien aikana toteutettava harrastustoiminta on lapsien näkökulmasta saavutettavaa ja se on otettu Louhimon toiminta-alueen kouluilla ilolla vastaan. Kerhojen on koulujen suunnalta todettu olevan esimerkiksi mainiota työtä syrjäytymisen ehkäisemisessä. Omakerho-toiminnassa palvelut viedään lasten luo ja lapset pääsevät löytämään ja kehittämään omia taipumuksiaan.

Louhimon lastenkulttuurikoordinaattori Tuomo Kallio pitää Omakerho-toiminnan tulevaisuuden näkymiä hyvinä. "Olemme alusta lähtien pyrkineet niin vaikuttavaan toimintaan, ettei sitä ole syytä tai järkeä lopettaa. Taideharrastamiselle tuntuu olevan tarvetta, joten varmasti vastaisuudessakin tullaan Omakerho-toimintaa näkemään koulupäivissä", päättää Tuomo Kallio.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote 23.08.2017


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä on paikka, mistä lainataan kirjoja?

Kommentit

Ei kommentteja