+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kulttuuripalvelut » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2017 » Elokuu » Kesäkuvataiteilijan kirjanjulkistustilaisuus 17.8.2017

Kesäkuvataiteilijan kirjanjulkistustilaisuus 17.8.2017

14.8.2017, klo 10:35

Seinäjoen kaupungin kesäkuvataiteilijan työ on lopuillaan. Kuvataiteilija tutki kesän ajan Seinäjoen kaupunkia performanssin keinoin ja kokosi havainnoistaan julkaisun.

Julkaisu Siellä missä tehdään itse – Vaihtoehtoinen opas Seinäjokeen on nyt valmis ja sen julkistamistilaisuus pidetään Seinäjoen taidehallilla torstaina 17. elokuuta klo 17. Paikan päällä on tarjoiluja sekä kesäkuvataiteilija Julia Kukkonen esittelemässä opasta.

Kuvataiteilija Julia Kukkonen työskenteli kesän ajan ensimmäisenä Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluiden palkkaamana kesäkuvataiteilijana. Työnsä ajan hän tutki Seinäjoen kaupunkia ja keräsi materiaalia oppaaseen, joka tuo esille kaupungin kiinnostavia tarinoita ja yksityiskohtia. Kesäkuvataiteilija järjesti heinäkuussa yleisölle avoimia performanssikävelyjä, joiden tarkoituksena oli saattaa kaupunkilaiset katsomaan ympäristöään uusin silmin ja näkemään kauneutta siellä, missä sitä ei totutusti välttämättä nähdä. Kävelyt toimivat kuvataiteilijalle materiaalinkeräysmatkoina ja monet niiden aikana esille tulleet havainnot päätyivätkin kuvin tai tekstein oppaaseen.

Siellä missä tehdään itse – Vaihtoehtoinen opas Seinäjokeen on dokumentaatio tästä hetkestä Seinäjoen kaupungissa. Se on myös opas, joka voi saattaa lukijansa näkemään kauneutta odottamattomissa paikoissa ja rohkaista kulkemaan kaupungissa uudella tavalla. Opas koostuu valokuvista, lyhyistä teksteistä ja lainauksista ja on nähtävissä myös itsenäisenä taideteoksena. Julkaisu on ostettavissa Taidehallilta omakustannehintaan.


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on puolukka?

Kommentit

Ei kommentteja