+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kulttuuripalvelut » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2017 » Elokuu » NuermoFest päättää Seinäjoki-päivän illan

NuermoFest päättää Seinäjoki-päivän illan

24.8.2017, klo 15:26

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty NuermoFest aloitti myrskyisissä olosuhteissa: "Rauli-myrsky iski Suomeen – lähes 200 000 kotitaloutta ilman sähköä", "Rauli nousi myrskyjen raskaaseen sarjaan", "Rauli-myrsky vei heinät hevosenkin suusta". Näin kertoivat uutisotsikot elokuun viimeiseltä viikonlopulta. Vaikka Rauli oli viedä mukanaan NuermoFestin esiintymisteltan Mallaskosken panimoravintolan teatteriterassilta, se ei vienyt yleisöä. Hurjista sääolosuhteista huolimatta NuermoFest toteutui viime kesänä yli odotusten.

Hyvän palautteen kannustamana NuermoFestin talkootyöryhmä on lähtenyt jalostamaan ideoitaan. Lähtökohta on kuitenkin sama: tapahtuma, jossa tekijät itsekin viihtyisivät ja jota on hauska tehdä. Taloudellisia tavoitteita festivaalilla ei toistaiseksi ole. Tämä on toisaalta pakottanut tee-se-itse-asenteeseen, mutta samalla merkinnyt myös täyttä toimintavapautta. Tekeminen yhdistää, ja tarvittava osaaminen ja kontaktit ovat löytyneet paikallisten tekijöiden verkostoista. - Nuermo on meille mielentila, jossa asiat tehdään kunnianhimoisesti mutta hyväntahtoisella ironialla. Olemme tosissamme, vaikka nauramme itsellemme. Siksi sloganimme on myös ollut "Ei voi selittää, pakko kokea", kuvailee tapahtuman päävastuullinen tuottaja Teemu Tuuttila.

NuermoFestin kokonaisuuteen kuuluvat tuore musiikki, viihtyisä ja harkittu ympäristö sekä paikallisen panimon oluet ja ruoka. Uutta kulttuuria halutaan tuoda kaupunkiin erityisesti elektronisen musiikin tarjonnassa. Ohjelmatarjontaa rakennettaessa on haravoitu kotimaisen musiikin marginaaleja ja ennakoitu kiinnostavia nimiä ja julkaisuja. Tuoreudesta esimerkki on NuermoFesteillä esiintyvä Ryeders. Yhtye on perustettu viime talvena Seinäjoen Rytmikorjaamolla järjestyn musiikkialan ammattilaistapahtuma MARS-festivaalin yhteydessä juuri NuermoFestiä varten. Ensimmäistä kertaa esiintyvän yhtyeen muodostavat lukuisista yhtyeistään tunnetut suomalaisen indiemusiikin moniottelijat Teemu Tanner (mm. Hopeajärvi, Kynnet, TekstiTV-666), Ringa Manner (mm. The Hearing, Pintandwefall, Yöstö) ja Samuli Kukkola (Yöstö, Ruusut, Poketto Naifu).

Mallaskosken hämärtyvässä illassa koetaan myös Stiletti-Anan (muun muassa JESSE, K-X-P, Tähtiportti), suurta huomiota viime vuosina saaneen elektronisen musiikin tekijän, Pekon, ja tamperelainen spacefunk/progdisco -kone Daivaksen esiintymiset. Ilta päättyy Painijapatsas-discoon.

Tulevana launtaina vietetään Seinäjoki-päivää. Törnävän kartanoalueella järjestetään Östermyra-päivä ja keskustassa ruokaillaan Ruokaprovinssin kyläjuhlassa. NuermoFest kannustaa vierailemaan molemmissa tapahtumissa. - Olemme terveellä tavalla kotiseuturakkaita. Seinäjoki-päivän kanssa sopii hyvin yhteen historiallisen Mallaskosken tehdasalueen ja Myllypuiston rannan miljööt, joissa jatkaa päivän iltaa aina yöhön saakka.

NuermoFest 26.8. Mallaskosken panimoravintola kello 16.00-02.00. K-18. Liput 12 euroa.

Tapahtuma on saanut tukea Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan rahastolta ja Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluilta

Lisätietoja:
Tutustu NuermoFestin taustoihin nuermofest


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä on paikka, mistä lainataan kirjoja?

Kommentit

Ei kommentteja