+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kulttuuripalvelut » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2017 » Kesäkuu » Pohjalaisnostalgiaa & saksalaista nykykuvanveistoa Taidehallin kesässä

Pohjalaisnostalgiaa & saksalaista nykykuvanveistoa Taidehallin kesässä

14.6.2017, klo 9:54

Näyttelysaleissa Veikko Vionojan maalauksia

Seinäjoen taidehallin kesänäyttely tarjoaa katsauksen Veikko Vionojan tuotantoon, keskittyen öljymaalauksiin sekä litografioihin. Vionojan pohjalaisesta miljööstä ammentava aihemaailma näyttäytyy näyttelyssä maisemina, sisäkuvina, ihmisinä. Näyttely on tuotettu yhteistyössä Vionoja-Säätiön kanssa. Näyttelyssä olevat teokset on pääasiassa K.H. Renlundin museon Vionoja-kokoelmasta, mutta mukana on myös Seinäjoen kaupungin, Nelimarkka-museon sekä yksityishenkilöiden omistamia teoksia.

Näyttelyn oheiskohteena on Kitinojan kylässä sijaitsevan Kitinojan kyläkirkon alttaritaulu, joka on Veikko Vionojan maalaama ja lahjoittama. Alttaritaulun aiheena on Jeesus siunaa lapsia Kitinojan maisemissa.

Kirkko on avoinna yleisölle näyttelyn aikana:
la 17.6. klo 12–16
ke 28.6. klo 15–19
la 15.7. klo 12–16
su 20.8. klo 12–16
sekä sopimuksen mukaan. Tiedustelut ja varaukset: Sisko Kitinoja p. 050 571 7875.

Uudessa Studiossa Hendrik Czakainski “Tandem-X”

Hendrik Czakainski (s. 1979) on saksalainen taiteilija, joka asuu ja työskentelee Berliinissä. Czakainskin teokset ovat suurikokoisia seinälle ripustettavia veistoksia tai reliefejä. Pääasialliset materiaalit ovat puu, pahvi ja betoni, mutta teoksiin kätkeytyy myös paljon löydettyä ja kierrätettyä materiaalia. Teokset ovat eräänlaisia ilmakuvia, erikoisia maisemia lintuperspektiivistä, joissa riittää tutkittavaa. Tunnelma teoksissa on usein post-apokalyptinen. Teosten voidaan ajatella olevan urbaaneja tutkielmia erilaisista kehityskuluista maailmassa. Niukka värimaailma korostaa vaikutelmaa.

Taiteilijantyön lisäksi Czakainski toimii arkkitehtuurin lehtorina Beuth Hochschulessa Berliinissä ja arkkitehtuurin vaikutus näkyykin selvästi hänen työskentelyssään.Taiteilijan koulutuksen Czakainski on opiskellut berliiniläisessä Die ETAGE Schule für darstellende und bildende Künste -taidekoulussa. Lisäksi hänellä on puusepän koulutus. Lisätietoa taiteilijasta http://www.hendrikczakainski.com/

Kontakti taiteilijaan on syntynyt kauhajokelaisen taiteilijan Raine Liimakan välityksellä. Liimakka ja Czakainski tapasivat vuonna 2015 Lehnin Instituten kuvanveistosymposiumissa Saksassa, jossa Liimakka oli mukana Etelä-Pohjanmaan liiton lähettämänä. Taidehalli on saanut tukea E-P:n liitolta näyttelyn tuottamiseen.

Molemmat näyttely ovat avoinna Seinäjoen taidehallilla 17.6.–20.8.2017. Senioreiden Torstaitapaaminen tarjoaa opastuksen näyttelyihin to 6.7. klo 13.

Tiedustelut:
näyttelykoordinaattori Sanna Karimäki-Nuutinen
p. 040 774 8560


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Oma maa mansikka, muu maa mikä?

Kommentit

Ei kommentteja