+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kulttuuripalvelut » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2017 » Huhtikuu » Kansallinen veteraanipäivä Seinäjoen kaupungin alueella

Kansallinen veteraanipäivä Seinäjoen kaupungin alueella

21.4.2017, klo 11:07

Kansallista veteraanipäivää vietetään 27.4.2017 teemalla "Sinun - Din".

Seinäjoella veteraanipäivän vietto aloitetaan kunniakäynneillä seuraavan aikataulun mukaisesti: Peräseinäjoen sankarihauta klo 10.45, talvi- ja jatkosodan muistopatsas, Ylistaro klo 11.00; Taistelijain muistomerkki, Nurmo ja Veteraanikivi, Seinäjoki klo 11.15.

Seinäjoen Veteraanikivellä on ohjelmassa reserviläisjärjestöjen lippukulkue, Seinäjoen Rautatieläisten Soittokunnan musiikkia ja Marttilan koulun musiikkiluokkien kuoron laulua. Seppeleenlaskun puheen pitää Seinäjoen nuorivaltuuston jäsenen Lasse Tammela ja seppeleen veteraanikivelle laskevat Noona Juurakko ja Mikko Saari.

Tämän vuoden veteraanipäivän päätapahtuma järjestetään Ylistarossa. Kunniakäyntien jälkeen, klo 11.30 alkaen, kokoonnutaan lounaalle Ylistaron seurakuntatalolle ja sen jälkeen juhlakonserttiin Ylistaron kirkkoon klo 13.00. Konsertti on kaikille avoin ja sinne on vapaa pääsy.

Juhlakonsertin musiikillisesta annista vastaa Pohjanmaan maanpuolustussoittokunta kapteeni Sami Salmivuoren johdolla. Paikallista väriä konserttiin tuo Ylistaron Asevelikuoron ja Kirja-Matin koulun 2. luokan oppilaiden lauluesitys. Kuorolaisten valmennuksesta vastaavat Saara Varismäki ja Henna Malila. Seinäjoen kaupungin tervehdyksen juhlaan tuo kaupunginhallituksen jäsen Juha Konttas ja Ylistaron kappeliseurakunnan tervehdyksen vs. johtava kappalainen Jarmo Happonen. Puolustusvoimien Pohjanmaan aluetoimiston tervehdyksen esittää majuri Rami Takamaa.

Juhlallisuuksien lisäksi Seinäjoen oppaat yhteistyökumppaneineen järjestävät veteraanipäivänä Itsenäisyyden polku - Mannerheimin päämaja Seinäjoella 1918 -bussikierroksen. Bussi lähtee Suojeluskuntamuseon pihasta, Kauppakatu 17, klo 16.00. Kierroksen kesto 1,5 tuntia. Ennen kierrosta on mahdollisuus tutustua omakustanteisesti Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museon näyttelyihin. Ilmoittautumiset matkailuepmatkailu.fi tai p. (06) 420 9090.

Veteraanipäivän tilaisuuksien järjestelyistä vastaavat Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut, Seinäjoen seurakunta sekä kaupungin alueen veteraani- ja reserviläisjärjestöt.

Lisätietoja: aila.taivalmakiseinajoki.fi; p. 06 416 7335, 050 361 0402


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on puolukka?

Kommentit

Ei kommentteja