+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kirjasto » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2019 » Lokakuu » Syysloma on #lukuloma!

Syysloma on #lukuloma!

7.10.2019, klo 15:11

Koulujen syysloma on julistettu lukulomaksi, jonka aikana kannustamme perheitä lukemaan yhdessä. Lukuliike-kampanjan jatkoksi syntyneen hankkeen takana ovat kirja-alan toimijat sekä tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko. Kirjaston #lukuloma-tapahtumat liittyvät myös Seinäjoen kaupungin Kaikki lukemaan -kampanjaan.

Lukuvinkkejä lukulomalle

Lukemisharrastus ja lukuinto lisäävät hyvinvointia. Lukeminen avartaa maailmankuvaa, vähentää eriarvoisuutta ja auttaa ymmärtämään niin muita ihmisiä kuin itseäänkin. Lukuloman teemana on matkustaminen. Lukeminen on parhaimmillaan nojatuolimatkoja menneisiin tai tuleviin maailmoihin, sukelluksia päätähuimaaviin seikkailuihin, lentoja tuntemattomiin galakseihin. Se voi olla myös uppoutumista tieteen kiehtoviin saavutuksiin ja sankaritarinoihin. Matkat kirjan siivin ovat tasa-arvoisempi ja ekologisempi vaihtoehto perinteisille matkustusmuodoille.

Eepos-verkkokirjastoon on koottu matkustusaiheisia lukuvinkkejä kaikenikäisille. Seinäjoen kaupunginkirjaston toimipisteisiin tulee tällä viikolla jakoon myös paperisia lukuvinkkilistoja. Kirjaston somea kannattaa myös seurata lukulomaviikolla. Halutessaan voi itsekin jakaa lukuvinkkejä hashtagilla #lukuloma.

Kaikki lukemaan lukukoiralle

Lukulomaviikolla tarjoamme myös mahdollisuuden lukea lukukoiralle. Tule lukemaan tai tutustumaan lukukoiratoimintaan pääkirjastoon perjantaina 18.10. klo 13–19. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Kennelliiton lukukoiratoiminnan kanssa.

Kuka tahansa voi tulla lukemaan lukukoiralle, yksin tai kaverin kanssa, maksimissaan 2 lukijaa kerrallaan. Lukuhetki on 15 minuutin pituinen ja lukuajan voi varata pääkirjaston asiakaspalvelusta tai puhelimitse 06 416 2318. Toimintaan voi tutustua klo 13 alkaen ja ensimmäinen lukuaika koiralle on klo 13.30.

Lukukoiralle lukeminen on osa lukemaan innostamista. Lukukoiran tehtävänä on kuunnella lukijaa ja olla läsnä. Koira ei arvostele eikä huomauttele virheistä, hitaudesta tai epäröinnistä. Koiran läsnäolo rentouttaa lukijaa ja lievittää stressiä. Lukukoirat työskentelevät pääasiassa kirjastoissa. Lukukoiratoiminta on osa eläinavusteista toimintaa ja se perustuu vapaaehtoisuuteen. (Lähde: Kennelliitto)


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä kulkuväline kulkee raiteilla?

Kommentit

Ei kommentteja