+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kirjasto » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2019 » Lokakuu » Armas-festivaali teki kävijäennätyksen

Armas-festivaali teki kävijäennätyksen

25.10.2019, klo 14:06

Valtakunnallista Armas-festivaalia vietettiin Seinäjoella 1.–13.10.2019. Kahden viikon aikana tapahtumia järjestettiin yhteensä kolmekymmentä ja ne tavoittivat reilut 1 100 osallistujaa, mikä on kaksi kertaa enemmän kuin viime vuonna.

Tapahtumaviikkojen keskiössä olivat ikäihmiset ja heille suunnattava kulttuuriohjelma, joka järjestetään yhdistämällä taiteilijoita, taidealan toimijoita, taidelaitoksia, vanhustyön järjestöjä sekä kunta-alan toimijoita.

Kävijämääristä on havaittavissa selkeä kysyntä tämän kaltaiselle tapahtumakokonaisuudelle. Duo Ohoivan kotikonsertit saivat näkyvyyttä ja kiinnostus duon työskentelyä kohtaan oli suuri. Seinäjoen kaupunginorkesterin barokkimusiikkikonsertti valtuustosalissa sekä kansalaisopiston Minna Canth -luento täyttivät salin viimeistä penkkiä myöten. Monet intoutuivat kokeilemaan Terässirkusta K65-Kulttuurikeskiviikossa, Senior-messuilla satapäinen yleisö kokoontui kuulemaan infoa kulttuurihyvinvoinnista ja tehtiinpä tapahtuman aikana Senior-messujen kävijöiden kanssa Duo Ohoivan toimesta myös yhteinen biisi Kurakauppala, muista kummisaappaat. Tässä vain muutama poiminta mahtavista tapahtumista kahden viikon aikana!

Armas-festivaali oli kulttuurihyvinvointia parhaimmillaan. On arvioitu, että jo 100 min kulttuuria viikossa edistää merkittävästi hyvinvointia. Armas-tapahtumista näitä minuutteja oli mahdollista kerätä kahden viikon aikana yli 2 000. Tapahtuman tavoitteena oli mahdollistaa ikääntyville ihmisille erilaisia kulttuurikokemuksia ja parantaa kulttuurin saavutettavuutta. Tässä tavoitteessa onnistuttiin!

Armas-festivaalia koordinoi Seinäjoen kaupungin kulttuuri- ja ikääntyneiden palvelut ja tänä vuonna mukana tapahtumaa toteuttamassa olivat Seinäjoen kaupunginkirjasto, Seinäjoen museot, Seinäjoen kansalaisopisto, Etelä-Pohjanmaan Muistiyhdistys: Kylille kulttuuria- ja Kortteleihin kulttuuria -toiminta, Duo Ohoiva, Kulttuurikollektiivi Silta, Life Circus, Seinäjoen kaupungin liikuntapalvelut, Seinäjoen kaupunginorkesteri ja Seinäjoen kaupunginteatteri.

Armas-festivaali järjestetään jälleen ensi vuonna 1.–14.10.2020.


Lisätietoja:
Satu Kokkoniemi, ikääntyneiden kulttuuritoiminnan koordinaattori
satu.kokkoniemiseinajoki.fi
p. 044 754 1714


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on aurinko?

Kommentit

Ei kommentteja