+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kirjasto » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2018 » Maaliskuu » Seinäjoen kaupunginkirjasto sai 133 000 euroa kehittämisavustuksia

Seinäjoen kaupunginkirjasto sai 133 000 euroa kehittämisavustuksia

26.3.2018, klo 15:05

Seinäjoen kaupunginkirjasto sai Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolta rahaa kolmeen erilliseen kehittämishankkeeseen. Kaksi hankkeista on koko Eepos-kirjastokimpan laajuisia, joista toinen pyrkii edistämään peruskoululaisten lukemista ja toinen ehkäisemään digitaalista syrjäytymistä. Kolmas hanke kohdentuu Seinäjoen kaupungin alueelle ja sen kohderyhmänä ovat toisen asteen erilaistet oppijat.

Eepoksen lukudiplomi-hankkeelle myönnettiin 67 000 euroa. Hankkeen aikana laaditaan koko Eepoksen 22 kunnan alueelle yhteinen peruskoulujen lukudiplomi, josta osa on pelillistetty. Uudentyyppisellä diplomilla pyritään lisäämään lasten ja nuorten lukuinnostusta sekä ala- että yläkoulun puolella.

Vieläkin parempi Eepos sai 56 000 euroa. Hankkeessa tiivistetään Eepos-kimpan yhteistyötä, parannetaan kirjastojen saavutettavuutta ja kansalaisten digi-osallisuutta koko Eepoksen alueella. Hanke sisältää mm. kirjastoammattilaisten kouluttamista digineuvonnan taitoihin.

Lukirastit kirjastoon puolestaan soveltaa Joensuussa kehitettyä lukirastien mallia kirjasto-olosuhteisiin. Lukirasteilla oppijat tutustuvat erilaisiin oppimistyyleihin löytääkseen itselleen ominaisen tavan oppia. Lukirastit perustetaan kirjastoon, ja opettajat voivat tuoda ryhmiä rasteille. Lukirastit suunnataan nuorille aikuisille ja tavoitteena on, että myös koulutuksen ulkopuolella olevat aikuiset ja nuoret voivat tulla itsenäisesti kokeilemaan eri oppimistyylejä. Lukirastit kirjastoon -hanke sai 10 000 euroa.

Kaikki hankkeet alkavat syksyllä 2018 ja päättyvät vuoden 2019 loppuun mennessä.

Lisätietoja: Mervi Heikkilä, mervi.heikkila(at)seinajoki.fi p. 044 754 1621


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on puolukka?

Kommentit

Ei kommentteja