+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kirjasto » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2017 » Elokuu » Lukupiirejä ja novellikoukkua kirjastossa

Lukupiirejä ja novellikoukkua kirjastossa

3.8.2017, klo 10:27

Seinäjoen pääkirjaston lukupiirit palaavat kesätauolta ja Nurmossa aloittaa uusi lukupiiri. Lisäksi Nurmossa on mahdollista osallistua novellikoukkuun.

Pääkirjaston lukupiirit

Seinäjoen pääkirjastolla kokoontuu kaksi lukupiiriä: Anssin lukupiirissä luetaan lähinnä pohjalaisia kirjoja ja Ennan lukupiirissä kaunokirjallisuutta eri maista. Molemmat lukupiirit kokoontuvat kerran kuussa, Anssin lukupiiri torstaisin ja Ennan lukupiiri keskiviikkoisin, klo 17.30-18.30. Kokoontuminen on Aallon kirjaston (Koulukatu 21) neuvontatiskin luona.

Lukupiirin idea on yksinkertainen: Jokainen lukee saman kirjan ja siitä keskustellaan yhdessä. Kirjalle saa myös antaa pisteitä asteikolla yhdestä viiteen. Kirjoja ei tarvitse analysoida, oma mielipide kirjasta ja lukukokemuksesta riittää.

Anssin lukupiiriä vetää tietokirjailija ja toimittaja Anssi Orrenmaa. Syksyn ensimmäiset kirjat ovat oululaislähtöisen Hannu Väisäsen Vanikan palat ja lappilaisen Timo K. Mukan vuonna 1970 ilmestynyt Kyyhky ja unikko. Syksyn muut kirjat valitaan yhdessä.

Ennan lukupiiriä vetää kirjastonhoitaja Elina Hokkanen. Syksyn ensimmäisillä kerroilla päästään katsomaan elämää Afganistanissa (Khaled Hosseini: Leijapoika) ja Mosambikissa (Mia Couto: Flamingon viimeinen lento). Loppusyksystä matkataan vielä Eurooppaan ja Amerikkaan, maat ja kirjat valitaan yhdessä.

Kirjoja voi kysyä Apila-kirjaston asiakaspalvelutiskiltä. Tervetuloa mukaan uudet ja vanhat lukupiiriläiset!

Syksyn aikataulut:

Anssin lukupiiri
31.8. Hannu Väisänen: Vanikan palat
28.9. Timo K. Mukka: Kyyhky ja unikko
26.10. Kirja valitaan myöhemmin
23.11. Kirja valitaan myöhemmin

Ennan lukupiiri
20.9. Khaled Hosseini: Leijapoika (Afganistan)
18.10. Mia Couto: Flamingon viimeinen lento (Mosambik)
15.11. Kirja valitaan myöhemmin
13.12. Kirja valitaan myöhemmin


Nurmon kirjaston lukupiiri ja novellikoukku

Nurmon kirjastossa (Nurmontie 20) aloittaa uusi lukupiiri, jota vetää kirjastovirkailija Heli Järviniemi-Hemminki. Piiri kokoontuu kerran kuukaudessa maanantaisin klo 17.30. Voit kysyä kirjoja henkilökunnalta.

Syksyn aikataulut:

4.9. Riitta Jalonen: Kuka sinut omistaa
2.10. Kirja valitaan myöhemmin
6.11. Kirja valitaan myöhemmin
4.12. Kirja valitaan myöhemmin

Nurmon kirjaston novellikoukku kokoontuu kerran kuussa keskiviikkoisin klo 13. Ensimmäinen kerta on 13.9. Ota mukaan käsityö ja tule kuuntelemaan ääneen luettuja tarinoita. Tilaisuudessa on myös kahvitarjoilu.

Syksyn muut novellikoukut:

11.10.
15.11.
13.12.

Tervetuloa mukaan!


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on aurinko?

Kommentit

Ei kommentteja