+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kirjasto » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2017 » Huhtikuu » Seinäjoen kaupunginkirjasto sai hankerahaa

Seinäjoen kaupunginkirjasto sai hankerahaa

4.4.2017, klo 12:43

Seinäjoen kaupunginkirjasto sai Länsi- ja Sisä-Suomen AVI:lta hankerahaa kahteen erilaiseen hankkeeseen.

Avoin Apila-verstas on digikulttuuriin liittyvä matalan kynnyksen työpaja, joka tullaan suunnittelemaan yhdessä asiakkaiden kanssa. Hankkeen suunnitteluun ja toteutukseen saatiin 22 000 €. Pääosin Apilan entiseen Jibbo-tilaan sijoittuvaan verstaaseen rakennetaan 3D-tulostuspiste ja grafiikkatyöpiste. Tilaa voidaan hyödyntää myös henkilökohtaiseen tieto- ja viestintätekniikkaan liittyvien vaihtoehtoisten ratkaisujen innovaatiopisteenä. Siellä voidaan järjestää esimerkiksi ns. mikrokontrolleri-työpajoja ja niihin liittyvää kokeilua ja oppimista. Verstas tarjoaa mahdollisuuksia myös kaupungin ja muiden julkisten toimijoiden tuottaman ja julkaiseman avoimen datan käsittelyyn.

Kirjaston lisäksi hanketta ovat olleet suunnittelemassa Seinäjoen kaupungin kehittämispalvelut sekä tuore yhdistys Seinäjoki Hacklab. Kun rahoitus nyt varmistui, suunnitteluun tullaan kutsumaan mukaan kaikkia asiasta kiinnostuneita kirjaston asiakkaita. Apila-verstasta aletaan rakentaa syksyllä 2017.
Hankkeen tiedot Yleisten kirjastojen hankerekisterissä

Voimaannuttavat runot ja tarinat -hankkeeseen Seinäjoen lähikirjastot saivat 4 300 €. Hankkeen tavoitteena on havahduttaa ihmisiä kirjallisuuden terapeuttiseen vaikutukseen eri elämäntilanteissa. Runot ja tarinat ilahduttavat, lohduttavat ja kantavat. Hankeaikana toteutetaan kaikissa Seinäjoen lähikirjastoissa viisi runoiltaa. Kaikilla illoilla on eri teemat ja niiden tavoitteena on aktiivisen elämänotteen ylläpitäminen ja mielenvirkistyksen tuominen. Runoiltojen tarkoituksena on tavoittaa eri yhteistyötahojen kautta myös niitä ihmisiä, jotka eivät käytä kirjastoa.
Hankkeen tiedot Yleisten kirjastojen hankerekisterissä


Lisätietoja:
Sini Mäkinen sini.makinen(at)seinajoki.fi p. 0457541794 (Voimaannuttavat runot ja tarinat -hanke)
Mervi Heikkilä mervi.heikkila(at)seinajoki.fi p. 0447541621 (Avoin Apila-verstas)


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on aurinko?

Kommentit

Ei kommentteja