+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kirjasto » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2017 » Huhtikuu » Eepos-kirjastot saivat hankerahaa lukutohtoriin

Eepos-kirjastot saivat hankerahaa lukutohtoriin

5.4.2017, klo 14:59

Seinäjoen kaupunginkirjaston vetämä, 22 kunnan kirjastokimppa Eepos sai Länsi- ja Sisä-Suomen AVI:lta hankerahaa kahteen uuteen hankkeeseen.

Eepoksen lukutohtorihanke sai 50 000 euroa. Noin vuoden mittaisen hankkeen tavoite on lisätä alakoululaisten lukemisharrastusta ja parantaa lukutaitoa sekä vähentää alueellista epätasa-arvoa. Hanke lisää henkilöstön ammattitaitoa sekä yhteistyötä kirjastojen ja kuntien välillä Eepos-alueen sisällä. Hankkeen aikana mm. kirjavinkataan, edistetään lukudiplomien ja lukukerhojen perustamista ja järjestetään kirjailijavierailuja. Lisäksi tuotetaan lukemisenedistämisestä materiaalipankki, jota alueen kirjastot voivat hyödyntää myöhemminkin. Tarkoitus on myös kehittää alakoululaisten lukemisenedistämismenetelmiä. Hankkeeseen palkataan päätoiminen "lukutohtori" eli henkilö edistämään lukemista koko alueella noin vuoden ajaksi.
Lisätietoja

Eepoksen kokoelmapolitiikan laatimiseen liittyvä hanke sai 10 000 euroa avustusta. Koska Eepoksen kirjastoilla on yhteinen kuljetusjärjestelmä, on syytä miettiä kunkin kirjaston kokoelmia osana laajempaa kontekstia eli koko kimpan kokoelmia. Hankkeen tavoitteena on parempi asiakaspalvelu, tehokkaampi kokoelmien hyödyntäminen ja esimerkiksi mahdollisen varastointityönjaon miettiminen. Kokoelmapolitiikka tullaan laatimaan kaikkien kirjastojen yhteistyönä. Sitä varten tarvittavia kartoituksia ja haastatteluja varten palkataan määräaikainen työntekijä.
Lisätietoja

Eepos on tuore kirjastokimppa, joka koostuu 22 erikokoisesta kunnasta kolmen maakunnan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueella. Kunnat ovat Alajärvi, Alavus, Evijärvi, Ilmajoki, Isojoki, Isokyrö, Karijoki, Kaskinen, Kauhajoki, Kauhava, Kuortane, Kurikka, Laihia, Lappajärvi, Lapua, Perho, Seinäjoki, Soini, Teuva, Veteli, Vimpeli ja Ähtäri.

Lisätietoja
Mervi Heikkilä mervi.heikkila(at)seinajoki.fi p. 0447541621


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on aurinko?

Kommentit

Ei kommentteja