+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kirjasto » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2017 » Helmikuu » Lasten ja nuorten lukeminen lisääntyi Seinäjoella

Lasten ja nuorten lukeminen lisääntyi Seinäjoella

2.2.2017, klo 13:30

Seinäjoen kaupunginkirjaston lainausluvut ovat kovassa kasvussa. Kokonaislainaus vuonna 2016 oli peräti 1,3 miljoonaa lainaa, mikä tekee 21,2 lainaa per asukas.

Viime vuoden tilastot kertovat, että erityisesti lasten ja nuorten kirjalainaus kasvoi. Peräti 5,3 prosentin kasvusta suuri osa tapahtui pääkirjaston lasten- ja nuorten osastolla, mutta myös muissa toimipisteissä lainat lisääntyivät. Lainauslukujaan paransivat myös molemmat kirjastoautot, Ykä ja Ilo.

Aikuisten kirjalainaus kasvoi myös hiukan, 0,6 prosenttia. Kasvu painottui kaunokirjallisuuteen, kun taas tietokirjallisuuden lainaus oli pienoisessa laskussa. Muista aineistoista musiikin äänitteiden suosio oli laskussa, mutta nuotit puolestaan tekivät kauppaansa entistä paremmin. Samoin lisääntyi elokuvien, e-kirjojen ja pelien lainaaminen.

Myös muut kuin lainaustilastot kertovat Seinäjoen kaupunginkirjaston vilkkaasta toiminnasta. Erilaisia tapahtumia eri toimipisteissä järjestettiin peräti 338 kappaletta ja käyttäjäkoulutuksia 402. Kävijämäärä koko kirjastotoimessa oli 480 386.

Vuonna 2016 kirjaston toiminnassa kiinnitettiin erityistä huomiota lapsiin, joilla on lukemisen haasteita. Myös ilmaista kerhotoimintaa lapsille lisättiin eri toimipisteissä. Ylistaron kirjasto muutti entisen kunnantalon tiloihin ja samalla siitä tuli Seinäjoen ensimmäinen omatoimiaikaa tarjoava kirjasto. Uutena aineistona asiakkaille alettiin tarjota e-äänikirjoja verkon kautta ja säännöllisistä tapahtumista lanseerattiin esimerkiksi Vauvakino sekä lasten- ja nuortenkirjallisuuden lukupiiri.

Lisätietoja:
Mervi Heikkilä
p. 044 754 1621
mervi.heikkila(at)seinajoki.fi


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on puolukka?

Kommentit

Ei kommentteja