+
Tulosta
Etusivu

Kansalaistori (1988)

Keskeinen asema Aallon keskustasuunnitelmissa ovat yhtä aikaa sekä monumentaaliset että kansanomaiset torit julkisien rakennusten ympäröiminä. Aallon nuoruudenaikaisen antiikin ihastelun heijastumana aukio näyttäytyy foorumina, mutta sen taustalla on myös italialaisvaikutteinen "olohuone", piazza.

Kaupungintalo, kirjasto ja teatteri rajaavat keskelleen graniittikivetyksien ja noppakivien muodostaman aukion, joka on Aallon ehdotuksen mukaan tarkoitettu "seinäjokelaisten kohtaamispaikaksi sekä luultavasti kongresseja, kesäkokouksia ym. varten". Aalto toivoi ihmisten kokoontumiseen tarkoitettujen toriensa välityksellä edistävänsä "uutta renessanssia", mielipiteiden muodostamiseen ja niiden vaihtoon sekä sosiaaliseen kanssakäymiseen liittyvää toimintaa.

Aalto-keskus rakennettiin vähitellen, viimeiseksi Kansalaistori, mukaan lukien sen suihkulähteet ja istutukset. Aukion kiveys jatkuu itäpuolella kadun yli kytkien hallinto- ja kulttuurirakennukset kirkollisiin rakennuksiin ja muodostaen näin kuuden rakennuksen ja torin kokonaistaideteoksen.


Visit Seinäjoki - Aaltoa matkailijalle
visitseinajoki.fi/alvaraalto

Varaa koulutettu opas Aalto-keskukseen Etelä-Pohjanmaan matkailusta, p. 06 420 9090 ja 06 420 9091.