+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2019 » Heinäkuu » Yrittäjä-Jussin värjäytyminen johtuu paidan painoväreistä

Yrittäjä-Jussin värjäytyminen johtuu paidan painoväreistä

11.7.2019, klo 10:07


Keskustorin Yrittäjä-Jussi-patsaan paita riisutaan Tangomarkkinoiden jälkeen. Konservaattorin selvityksessä ilmeni, että patsaan värjäytymät johtuvat päälle puetun Rakastunut Jussi -paidan painoväreistä.

- Yrittäjä-Jussi on niin uusi veistos, ettei sen patinointi ole kestänyt painovärien ja sateiden yhdistelmää. Vanhemmat patinoinnit on tehty sen verran voimakkaammilla aineille, ettei niitä enää käytetä, sanoo Seinäjoen Taidehallin näyttelykoordinaattori Sanna Karimäki-Nuutinen.

Markkinointipäällikkö Anu Männikkö pitää tapausta ikävänä.

- Kun paita varastettiin ensimmäisenä yönä, oletimme värjäytymien olevan ilkivaltaa. Olisi ollut hienoa, jos meillä olisi ollut torilla patsas, joka voisi heijastaa kaupunkilaisten tuntemuksia ja olla osana esimerkiksi erilaisia tapahtumia tai tempauksia. Nyt on kuitenkin syytä miettiä Yrittäjä-Jussin pukemissäännöt uudestaan asiantuntijoiden kanssa.

Koko patsas patinoidaan todennäköisesti uudelleen.

- Näin pinnasta saadaan jälleen hyvä. Työn hinnan arvioidaan olevan joitain tuhansia euroja. Hinta, aikataulu ja muut yksityiskohdat selviävät syksymmällä.


Lisätiedot:

Sanna Karimäki-Nuutinen, 040 7748560

Anu Männikkö, 044 4181119


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on aurinko?

Kommentit

Ei kommentteja