+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2018 » Helmikuu » Nuoret toivovat aikuisten läsnäoloa festareilla

Nuoret toivovat aikuisten läsnäoloa festareilla

28.2.2018, klo 16:11

Seinäjoen kaupungin festaripakka on ehkäisevän päihdetyön toimintamalli, joka edistää vastuullista juhlintaa, anniskelua ja vanhemmuutta. Toiminnalla pyritään ehkäisemään alaikäisten päihteiden käyttöä ja lisäämään turvallisuutta. Kaupunki kannustaa kohtuulliseen juhlimiseen ja hyvään juhlatuuleen. Ensimmäiset yhteistyökumppanimme kesällä 2018 ovat Solar Sound ja Rytmikorjaamo.

Kuva: Seinäjoen kaupungin festaripassi

Alaikäisten alkoholin käyttö ja häiriökäyttäytyminen puhutti viime kesän jälkeen runsaasti seinäjokelaisia. Kysyimme nuorisovaltuustolta, miten näitä ilmiöitä voisi ehkäistä musiikkitapahtumien ja festareiden yhteydessä. Nuoret toivovat vanhempien jalkautumista tapahtumiin, sillä aikuisten läsnäolo tuo turvaa ja rauhoittaa yleistä meininkiä. "Aikuiset voisivat myös liikkua nuorten parissa, eikä vain seisoskella." Järjestysmiehille toivottiin taitoja, joita tarvitaan silloin, kun nuori on huonossa kunnossa.

Lisäksi nuoret toivoivat vesipisteitä, vessoja, alkoholittomia vaihtoehtoja, tukipuhelimia ja paikkoja, joihin voi soittaa tai mennä, jos on huonossa kunnossa tai ei uskalla mennä kotiin. Myös mopoautoparkkia ja puhalluspisteitä toivottiin. Nuoret toivoivat musiikin lisäksi erilaisia aktiviteetteja tapahtuma-alueen sisälle kuten esimerkiksi sumopainia.

Seinäjoen kaupunki haluaa edistää myönteistä kaupunkikulttuuria sekä eri-ikäisten asukkaiden ja tänne tulevien festarikävijöiden viihtymistä. Siksi kaupunkikuvassa näkyy ensi kesänä ns. Festaripakka toimintamalli, jonka avulla edistetään vastuullista juhlimista, ehkäistään alaikäisten päihteiden käyttöä ja rohkaistaan vanhempia osallistumaan tapahtumiin yhdessä nuorten kanssa. Myös tapahtumajärjestäjiä ja elinkeinoa kehoitetaan toimimaan vastuullisesti ja kehittämään omavalvontaansa. Festaripakan ensimmäiset yhteistyökumppanit ovat Solar Sound ja Rytmikorjaamo.

Nuoret ovat olleet vaikuttamassa Festaripakan sisältöön ja ensi kesäksi on tehty ns. festaripassi, joka tulee näkymään kaupunkikuvassa ja sosiaalisessa mediassa. Festaripassi sisältää ohjeita, joilla säilyy sekä oma että toisten juhlatunnelma. Festaripassin avulla herätellään nuoria ja vanhempia keskustelemaan ja suunnittelemaan miten juhlitaan turvallisesti ja miten järjestetään kotimatka. Festaripakkatoimintaan tavoitellaan mukaan vapaaehtoisia aikuisia, jotka kulkevat festivaalialueen ulkopuolella tapahtuman aikana ja myös sen jälkeen, jolloin järjestyshäiriöt yleensä alkavat. Tavoitteena on vahvistaa vapaaehtoistyötä. Solar Sound alueen läheisyyteen jalkautuvat aikuiset perehdytetään ja työskentely tapahtuu enintään neljän tunnin työvuoroissa kahvitaukoineen.

Kevään aikana Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry järjestää vertaisryhmiä, joissa vanhemmat voivat jakaa kokemuksia, keskustella haastaviksi koetuista tilanteista ja sopia yhdessä päihteisiin liittyvistä pelisäännöistä. Aikuiset voivat ilmoittautua vapaaehtoiseksi tai tiedustella vertaisryhmistä EHYT ry:n aluekoordinaattorilta miia.hietaniemi@ehyt.fi.


Hyvinvointikoordinaattori Ulla Frantti-Malinen 050 566 27 38
Seinäjoen kaupunki


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on puolukka?

Kommentit

Ei kommentteja