+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2017 » Joulukuu » Jouppilanvuoren kuntoradalla sähkötöitä 8.1.2018 alkaen

Jouppilanvuoren kuntoradalla sähkötöitä 8.1.2018 alkaen

22.12.2017, klo 11:38

Seinäjoen sähköverkko kasvaa kaupungin mukana

Seiverkot Oy kaksinkertaistaa sähkön toimituskapasiteetin Seinäjoen keskusta-alueella. Uuden voimajohdon rakentaminen aloitetaan Jouppilanvuoren kuntoradan ympäristössä tammikuun alussa.
Seinäjoen Energia -konserniin kuuluva Seiverkot Oy aloittaa Seinäjoella alkuvuodesta mittavat sähköverkon laajennustyöt. Verkkoyhtiö rakentaa uuden 110 kilovoltin voimajohdon Kultavuoren sähköasemalta Mallaskosken vesitornin vieressä sijaitsevalle Myllykosken sähköasemalle.
Uuden voimajohdon rakentaminen ja sähköasemilla tehtävät saneeraustyöt kustantavat yhteensä noin viisi miljoonaa euroa, ja hanke kaksinkertaistaa sähkön toimituskapasiteetin Seinäjoen keskusta-alueella. Verkkojohtaja Martti Ijäs kertoo, että hanke turvaa kaupungin sähkönjakelun 50–60 vuodeksi tästä eteenpäin.
– Rakentaminen näkyy vuoden mittaan maisemassa ja aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä liikenteessä. Hanke on kuitenkin kaupungille välttämätön. Näin pystymme täyttämään parhaillaan rakentuvan uuden keskustan tarpeet sekä voimme vikatilanteissakin varmistaa sähkön toimituksen kaupungin asukkaille, hän sanoo.

Varovaisuutta ladulle

Uusi voimajohto on kokonaisuudessaan 3,2 kilometrin mittainen. Ensimmäiseksi rakentaminen näkyy Jouppilanvuoren kuntoradan läheisyydessä, jossa työt aloitetaan puiden kaadolla 8. tammikuuta.
– Kyseessä on niin sanottu puuvarma linja, jolloin lainsäädäntö vaatii, että yhdenkään linjan ympäriltä kaatuvan puun ei saa ylettyä linjan päälle. Jos näin kävisi, käytännössä koko kantakaupunki pimenisi. Siksi aukeasta on tehtävä 22–26 metriä leveä, kertoo projektipäällikkö Marja Lotta Vessari.
Hakkuualue sijoittuu kuntoradan varteen noin kilometrin mittaiselta matkalta. Hakkuutyöt valmistuvat noin viikossa, ja Vessari suosittelee sinä aikana noudattamaan varovaisuutta kuntoradalla liikkuessa.
– Kuntorata on kokonaan käytössä töiden ajan, mutta radalle tulee kolme ylityspaikkaa metsäkoneille. Nämä merkitään varoituskyltein ja tarkoitus on, että työn jäljet myös siistitään mahdollisimman nopeasti, hän jatkaa.
Voimajohdon pylväiden pystytystyöt aloitetaan sulan maan aikana keväällä. Metsässä ja joenylityskohdassa Myllykoskella voimajohto toteutetaan ilmajohtona, kaupunkialueella maakaapelina. Tavoitteena on, että koko hanke on valmis vuoden 2018 loppuun mennessä.


Lisätietoja
Projektipäällikkö Marja Lotta Vessari p. 040 586 2147, marja.lotta.vessarisen.fi
www.seinajoenenergia.fi


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä on paikka, mistä lainataan kirjoja?

Kommentit

Ei kommentteja