+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Museopalvelut » Vaihtuvat näyttelyt » Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museon vaihtuvat näyttelyt

Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museon vaihtuvat näyttelyt

25.1.–29.12.2017 Suojeluskunnat edelläkävijänä

Suojeluskunnan paraati Terijoella v.1920

Suojeluskunnat edelläkävijänä -näyttely esittelee vapaaehtoista maanpuolustustyötä. Suojeluskunnilla oli tärkeä merkitys itsenäisyyden saavuttamisessa ja säilyttämisessä osana puolustusvoimia. Etelä-Pohjanmaalle perustettujen suojeluskuntien lisäksi mukana on valtakunnallinen näkökulma ja valokuvia myös muualta Suomesta. Näyttelyssä on esineitä maakuntamuseon ja keräilijä Juha Levosen kokoelmista. Käsikirjoituksen näyttelyyn on tehnyt yliluutnantti evp Raimo Nissinen yhdessä ohjausryhmän kanssa.

Näyttelyn ovat tuottaneet Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museon Tuki ry ja Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo.

18.10.2017–2.9.2018 Rauhaton mieli - kuviin tallentuneet tunteet

Näyttelyn teemana on sota-ajan valokuvat ja niiden välittämät tunteet. Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseon laajasta valokuvakokoelmasta on valittu katsaus ilmaisuvoimaisia, mutta vailla taustatietoja olevia otoksia. Rintamaolojen sijaan pääosa kuvista käsittelee sotavuosien suvantohetkiä ja arjen toimia. Kuvat välittävät tunteita vuosikymmenten takaa, vaikka tieto kuvaajasta, kuvauksen kohteesta, tarkasta ajankohdasta tai kuvauspaikasta puuttuvatkin. Kuvaushetki on jo historiaa ja sodan aikoja eläneiden kokemusmaailma ja elämän puitteet ovat saavuttamattomissa. Tunteet voivat kuitenkin olla yhdistäviä säikeitä yli sukupolvien. Mitkä kuvat puhuttelevat Sinua?

Teuvan sotilaspoikien soittokunta 1941-44. Joht. Eino Leinonen.

Linnoittajien kivi

Kuorolaisia Tuusulassa

Näyttelyt ovat avoinna
ke klo 12–18,
to, pe, ja su klo 12–16


Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museo
Kauppakatu 17, 60100 Seinäjoki
p. 06 416 2734
suojeluskuntamuseoseinajoki.fi