+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Museopalvelut » Vaihtuvat näyttelyt » Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museon vaihtuvat näyttelyt

Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museon vaihtuvat näyttelyt

25.1.–29.12.2017 Suojeluskunnat edelläkävijänä

Suojeluskunnat edelläkävijänä -näyttely esittelee vapaaehtoista maanpuolustustyötä. Suojeluskunnilla oli tärkeä merkitys itsenäisyyden saavuttamisessa ja säilyttämisessä osana puolustusvoimia. Etelä-Pohjanmaalle perustettujen suojeluskuntien lisäksi mukana on valtakunnallinen näkökulma ja valokuvia myös muualta Suomesta. Näyttelyssä on esineitä maakuntamuseon ja keräilijä Juha Levosen kokoelmista. Käsikirjoituksen näyttelyyn on tehnyt yliluutnantti evp Raimo Nissinen yhdessä ohjausryhmän kanssa.

Suojeluskunnat edelläkävijänä -näyttely avautuu Suojeluskunta ja Lotta Svärd -museossa keskiviikkona 25.1. klo 17.00 avoimissa avajaisissa, joissa on eversti Jorma Jokisalon katsaus näyttelyyn, FT Erkki Vasaran esitelmä suojeluskuntaurheilusta ja FM Outi Simolan esitelmä lottatytöistä ja sotilaspojista. Simolan oppilaat avaavat kriisiajoista selviämisen matkalaukkunsa tilaisuudessa, joka kuuluu Seinäjoen Suomi 100 -juhlavuoden Yhdeksän matkalaukun sarjaan. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Näyttelyn ovat tuottaneet Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museon Tuki ry ja Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo.

Suojeluskunnan paraati Terijoella v.1920
Teuvan sotilaspoikien soittokunta 1941-44. Joht. Eino Leinonen.
Eteläpohjalaisia linnoittajia Kannaksen muistokivellä. Kivi on siirretty Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museon sisäpihalle 1990-luvun alkupuolella.

Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museo
Kauppakatu 17, 60100 Seinäjoki
p. 06 416 2734
suojeluskuntamuseoseinajoki.fi