+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Museopalvelut » Vaihtuvat näyttelyt » Etelä-Pohjanmaan museo

Etelä-Pohjanmaan museo

28.4.2019–8.3.2020 Koiramäen kartanolla

Koiramäen kartanolla -näyttely tutustuttaa nykylapset leikin kautta entisajan maalaiselämään. Näyttely on rakennettu Mauri Kunnaksen Koiramäki-kirjojen pohjalta.

Näyttelyssä on esillä aitoja, museon kokoelmiin kuuluvia Koiramäen ajan esineitä, joista vain pieni osa on lasin takana suojassa. Kaikki muut esineet kuuluvat museon käyttökokoelmaan, eli niitä saa koskea ja kokeillakin. Näyttelyrekvisiittaa on myös täydennetty uudemmilla mutta Koiramäen henkeen sopivilla esineillä.

Koiramäen kartanolla voi puuhailla oman mielikuvituksen johdattamana tai Kunnaksen kirjojen opastuksella. Leipomisen ja keittämisen lisäksi näyttelyssä voi esimerkiksi hoitaa maatilan eläimiä, askarrella käpylehmiä tai kokeilla, uskaltaako mennä pimeään riiheen.
Näyttelyssä asustaa viisi Koiramäestä tuttua hahmoa, jotka kuvataiteilija Päivi Sormunen on suunnitellut ja toteuttanut tätä näyttelyä varten. Näyttelyn teossa on haluttu ottaa huomioon myös ympäristönäkökulma. Rakenteissa on käytetty museon aiemmista näyttelyistä kierrätettyä levymateriaalia ja suurkuvatulosteissa ekologista Re-board-levyä.

Etelä-Pohjanmaan museon muista rakennuksista Liinamaan kaksfooninkinen tuparati pihapiireineen, kauppapuori sekä apteekkimuseo täydentävät kesäkaudella Koiramäen maailmaa. Niihin pääsee tutustumaan opastetuilla kierroksilla. Heinäkuussa Liinamaa on auki keskiviikosta sunnuntaihin ja siellä pääsee näkemään ja kokeilemaan monenlaisia perinnetaitoja. Elokuun puolivälissä museossa järjestetään koko perheen tapahtuma Koiramäki-teemalla.

Kuva Mauri Kunnas

Näyttely on avoinna
ke klo 12–18, to, pe ja su 12–16

Muina aikoina ryhmille varauksesta.

Etelä-Pohjanmaan museon näyttelyihin on ilmainen sisäänpääsy keskiviikkoisin


Seinäjoen museot

Etelä-Pohjanmaan museo
Törnäväntie 23, 60200 Seinäjoki
p. 06 416 2648
museotseinajoki.fi