+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Museopalvelut » Vaihtuvat näyttelyt » Kivinavetan vaihtuvat näyttelyt

Kivinavetan vaihtuvat näyttelyt

31.1. – 29.4. Unelmien kuteita Suomen teatterimuseon kiertonäyttely

Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseon Kivinavettaan avautuva Teatterimuseon kiertonäyttely Unelmien kuteita kiehtoo kaikkia aisteja värikylläisyydellään, äänimaisemallaan sekä kokeiltavilla puvuillaan.

Epookkipuvut ovat aikansa ja tekijöidensä tulkintoja tietystä historiallisesta aikakaudesta. Ne eivät välttämättä ole historiallisesti autenttisia pukuja, vaan ne pyrkivät tavoittamaan esitettävän aikakauden tunnelman. Pukuun kutoutuu paitsi kuvattavan aikakauden, myös esitysajan materiaaleja, valmistustapoja ja kauneusihanteita. Esillä on epookkipukuja 1800-luvun lopulta 2000-luvulle saakka. Näyttelyn pukuja on aikoinaan voinut ihailla niin Ella Erosen, Tea Istan kuin Tauno Palonkin päällä. Näyttelyn on kuratoinut Joanna Weckman Teatterimuseon kokoelman puvuista.

Näyttely kertoo myös Seinäjoen teatterihistoriaa. Jouko Turkka ihastutti Romeona Seinäjoella vuonna 1968. Turkka ohjasi Romeon ja Julian Seinäjoen kaupunginteatterille toimiessaan teatterin johtajana vuosina 1966-1968. Tuolloin Seinäjoen kaupunginteatterilla ei vielä ollut omaa rakennusta ja näytelmiä esitettiin eri lavoilla. Turkan ohjaama Romeo ja Julia esitettiin Seinäjoen kauppaoppilaitoksen juhlasalin näyttämöllä.

Kivinavetalla on näyttelyn ajan esillä Leena Rintalan suunnittelemia Dance of Vampires musikaalin pukuja. Vampyyrien tanssi -musikaali oli Seinäjoen kaupunginteatterin ohjelmistossa 2011-2012. Seinäjoen kaupunginteatterin pukusuunnittelijoiden pukuihin pääsee tutustumaan samanaikaisesti myös kaupunginteatterin aulan näyttelyssä.

Unelmien kuteita -näyttelyn avoimet avajaiset järjestetään 31.1.2018. Museoon on vapaa pääsy koko päivän museon normaalin aukioloajan klo 12-18. Seinäjoen kaupunginteatterin pukusuunnittelija Riikka Aurasmaa tulee avaamaan näyttelyn klo 17. Näyttelyyn on myös lyhyt opastus Aurasmaan avauspuheenvuoron jälkeen.

Näyttelyn oheisohjelmaan kuuluvat kaksi maksutonta esitelmää puvustuksesta: Seinäjoen kaupunginteatterin pukusuunnittelijoiden Riikka Aurasmaan ja Leena Rintalan esitelmä teatteripukujen suunnittelusta 14.2. klo 18 sekä näyttelyn kuraattorin, Joanna Weckmanin, esitelmä mustavalkoisissa suomalaisissa elokuvissa käytetyistä puvuista 14.3. klo 18. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja molemmat järjestetään Kivinavetassa, Törnäväntie 23.

Museo avoinna ke 12-18, to, pe, su 12-16
TERVETULOA!

Kuva: Ilona Kemppainen

Näyttely on avoinna
ke klo 12–18, to, pe ja su 12–16

Muina aikoina ryhmille varauksesta.

Kivinavetan näyttelyihin on ilmainen sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 16–18


Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo
Törnävän museoalue
Törnäväntie 23, 60200 Seinäjoki
p. 06 416 2648
epmaakuntamuseoseinajoki.fi