+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Museopalvelut » Tapahtumat » Törnävän museoalueen tapahtumat

Törnävän museoalueen tapahtumat

31.1. – 29.4. Opastusvartit keskiviikkoiltaisin klo 17.00 Unelmien kuteita -näyttelyyn

Viimeinen opastus 25.4.


28.2.2018 klo 18 Meidän paikat: Seinäjoen asema-alueen tulevaisuus

Tilaisuudessa mietitään Seinäjoen asema-alueen merkityksiä. Kokoontumisen aluksi osallistujat vastaavat muutamaan helppoon kysymykseen. Sen jälkeen kuullaan lyhyt esitelmä asema-alueen historiasta, nykypäivästä ja tulevaisuudesta. Lopuksi keskustellaan aseman merkityksestä ja siitä, minkälaisena paikalla olijat haluavat nähdä asemaseudun tulevaisuudessa. Mitä toimintoja siellä pitäisi olla ja miltä asema-alueen tulisi tulevaisuudessa näyttää.

vetäjänä rakennustutkija Sirkka-Liisa Sihvonen Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseosta

14.3.2018 klo 18 Joanna Weckman: Pukuaarteita – elokuvapuvut kultakauden elokuvissa

Tutkija, näyttelykuraattori Joanna Weckman kertoo kultakauden elokuvapuvuista, pukujen suunnitteljoista ja toteuttajista.

Suomalaisen elokuvan niin kutsuttu kulta-aika kesti 1930-luvulta 1960-luvun alkuvuosiin. Vaikka puvut vaikuttivat olennaisesti siihen, miltä valmis elokuva lopulta näytti, elokuvien tekijätiedoissa pukujen suunnittelijat ja toteuttajat mainittiin harvoin. Kahdella suurimmalla tuotantoyhtiöllä, Suomi-Filmillä ja Suomen Filmiteollisuudella, oli omat puvustonsa, joissa ommeltiin uusia sekä korjattiin ja huollettiin olemassaolevia pukuja. Elokuvayhtiöiden pukuvarastot sisälsivät tuhansia vaatekappaleita, jalkineita ja asusteita. Joitain vanhoja elokuvapukuja on onneksi säilynyt tähän päivään saakka.


Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo
Törnävän museoalue
Törnäväntie 23, 60200 Seinäjoki
p. 06 416 2648
epmaakuntamuseoseinajoki.fi