+
Tulosta
Etusivu

Yleisöopastukset

Opastetut kierrokset talvikaudella 1.9.2017-31.5.2018

Opastusvartit Unelmien kuteita -näyttelyn ajan 31.1.-29.4.2018 keskiviikkoisin klo 17.
15 minuutin opastuksilla johdatetaan lyhyesti näyttelyn teemoihin. Keskiviikkoisin museoon on vapaa pääsy klo 16-18, joten opastusvartit ovat maksuttomia.

Talvikaudella 1.9.-31.5. Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museossa opastetut kierrokset vain tilauksesta.

Kesäkauden opastetut kierrokset

Törnävän museoalueella ke–su 1.6.–31.8.

  • klo 12.30 Östermyran ruukin miljöössä (vain la ja su)
  • klo 14.00 Savutuvasta kaksifooninkiseen
  • klo 15.30 Kauppapuodista maalaisapteekkiin
  • klo 17.30 Vaihtuva iltaopastuskierros (vain ke, to, pe)

Kierros alkaa Kivinavetan infosta ja kestää noin tunnin. Kierrokset sisältyvät pääsymaksuun.

Huom! Ei opastuskierroksia lauantaisin ja sunnuntaisin 7.7.–5.8. Opas paikalla Liinamaan tuvassa kertomassa talon historiasta.

Östermyran ruukin miljöössä
Tutustu täyteläisesti elävöitettynä Östermyran ruukin yhteisön historiaan. Näet alkuperäisiä 1800-luvun rakennuksia ja kuulet tarinoita ruukin Wasastjerna-suvun patruunoista perheineen ja työväkineen. Opastetun kierroksen aikana kuljetaan pitkin Östermyran puiston kujia
ruukinkartanon suuresta kivinavetasta (nykyisin museo uusine näyttelyineen) työläisten Punatulkkurakennuksiin. Östermyran aluetta kutsutaan nykyisin Törnävän museoalueeksi, joka on valtakunnallisesti merkittävä kulttuurihistoriallinen ympäristö. Östermyran ruukin miljöössä (pdf, 0.37 Mt) (pdf, 0.31 Mt)

Savutuvasta kaksifooninkiseen
Tutustu emännän askareisiin ja isännän saappaissa kulkemiseen Liinamaan punaisten tuparakennusten pihapiirissä. Talonpoikaishistoriaa elävöitetyn tarinoinnin kera. Savutuvan hirret kertovat entisajan yksinkertaisesta elämänmenosta ja Liinamaan aittarakennukset eteläpohjalaisesta varallisuudesta. Opastetun kierroksen aikana käydään myös aistimassa Paapantuvan tunnelmaa. Mahdollisuus syventää kierrosta vielä Kivinavetan Mihinä me ollahan -perusnäyttelyssä, jossa aikamatka kulkee nykypäivään saakka. Törnävän museoalue on valtakunnallisesti merkittävä kulttuurihistoriallinen ympäristö. Savutuvasta kaksifooninkiseen (pdf, 0.4 Mt) (pdf, 0.26 Mt)

Kauppapuodista maalaisapteekkiin
Tutustu yrittäjyyden historiaan Törnävän museoalueella. Kauppapuodissa on aistittavissa viime vuosisadan alkupuolen tiskin takaa asiakaspalvelua ja nostalgisia kotimaisia tuotepakkauksia. Poikkeamme oppaan johdolla myös räätälin, suutarin ja puukontekijän käsityöläisverstaissa. Kierros päättyy maaseutuapteekkiin, jossa selviää mm. miten lääkkeitä ennen valmistettiin ja käytettiin myös luonnonkasveja. Tutuksi tulevat apteekissa valmistetut pillerit ja tinktuurat. Kauppapuodista maaseutuapteekkiin (pdf, 0.39 Mt) (pdf, 0.25 Mt)


Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museossa 1.6.–31.8.
keskiviikkoisin klo 14.00 ja 17.30. Kierros kestää noin tunnin. Opastukset sisältyvät pääsymaksuun.

Tervetuloa opastetulle kierrokselle Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museoon. Kierroksella tutustutaan kuvin ja kertomuksin vapaaehtoisen maanpuolustuksen rikkaisiin vaiheisiin. Opastuksen ympäristönä toimiva 90-vuotias museorakennus on Alvar Aallon ainutlaatuinen nuoruudentyö, jonka arkkitehtuuri ja syntyhistoria saavat myös valotuksensa. Kaikille avoimet opastukset kesäaikana keskiviikkoisin pääsylipun hinnalla klo 14.00 ja ilmaiseksi klo 17.30. Opastuksia järjestetään tilauksesta myös muina aikoina.


Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo
Törnävän museoalue
Törnäväntie 23, 60200 Seinäjoki
p. 06 416 2648
epmaakuntamuseoseinajoki.fi
www.seinajoki.fi/museo

Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museo
Kauppakatu 17, 60100 Seinäjoki
p. 06 416 2734
suojeluskuntamuseoseinajoki.fi
www.seinajoki.fi/museo