+
Tulosta
Etusivu

Yleisöopastukset

Opastetut kierrokset Törnävän ulkomuseoalueelle

Opastetut kierrokset ti–su 1.6.–31.8. Liput 6/3 €
klo 12.30 Östermyran ruukin miljöössä (vain la ja su)
klo 14.00 Savutuvasta kaksifooninkiseen
klo 15.30 Kauppapuodista maalaisapteekkiin

Kesäaikana 1.6.–31.8. lisäksi vaihtuvasisältöiset Iltaopastuskierrokset keskiviikkona, torstaina ja perjantaina klo 17.30

Kierros alkaa Kivinavetan infosta ja kestää noin tunnin. Lipun hintaan 6/3 € sisältyy vapaa tutustuminen Kivinavetan näyttelyihin.

Östermyran ruukin miljöössä
Tutustu täyteläisesti elävöitettynä Östermyran ruukin yhteisön historiaan. Näet alkuperäisiä 1800-luvun rakennuksia ja kuulet tarinoita ruukin Wasastjerna-suvun patruunoista perheineen ja työväkineen. Opastetun kierroksen aikana kuljetaan pitkin Östermyran puiston kujia
ruukinkartanon suuresta kivinavetasta (nykyisin museo uusine näyttelyineen) työläisten Punatulkkurakennuksiin. Östermyran aluetta kutsutaan nykyisin Törnävän museoalueeksi, joka on valtakunnallisesti merkittävä kulttuurihistoriallinen ympäristö. Östermyran ruukin miljöössä (pdf, 0.31 Mt)

Savutuvasta kaksifooninkiseen
Tutustu emännän askareisiin ja isännän saappaissa kulkemiseen Liinamaan punaisten tuparakennusten pihapiirissä. Talonpoikaishistoriaa elävöitetyn tarinoinnin kera. Savutuvan hirret kertovat entisajan yksinkertaisesta elämänmenosta ja Liinamaan aittarakennukset eteläpohjalaisesta varallisuudesta. Opastetun kierroksen aikana käydään myös aistimassa Paapantuvan tunnelmaa. Mahdollisuus syventää kierrosta vielä Kivinavetan Mihinä me ollahan -perusnäyttelyssä, jossa aikamatka kulkee nykypäivään saakka. Törnävän museoalue on valtakunnallisesti merkittävä kulttuurihistoriallinen ympäristö. Savutuvasta kaksifooninkiseen (pdf, 0.26 Mt)

Kauppapuodista maalaisapteekkiin
Tutustu yrittäjyyden historiaan Törnävän museoalueella. Kauppapuodissa on aistittavissa viime vuosisadan alkupuolen tiskin takaa asiakaspalvelua ja nostalgisia kotimaisia tuotepakkauksia. Poikkeamme oppaan johdolla myös räätälin, suutarin ja puukontekijän käsityöläisverstaissa. Kierros päättyy maaseutuapteekkiin, jossa selviää mm. miten lääkkeitä ennen valmistettiin ja käytettiin myös luonnonkasveja. Tutuksi tulevat apteekissa valmistetut pillerit ja tinktuurat. Kauppapuodista maaseutuapteekkiin (pdf, 0.25 Mt)

Yleisöopastukset Törnävän museoalueella talvikaudella ke 1.3., 3.5., 6.9., ja 1.11.2017 klo 16.30.

Opastukset Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museossa

Opastetut kierrokset museossa 1.6.–31.8. keskiviikkoisin klo 14.00 ja 17.30. Liput 4/2 €.

Tervetuloa opastetulle kierrokselle Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museoon. Kierroksella tutustutaan kuvin ja kertomuksin vapaaehtoisen maanpuolustuksen rikkaisiin vaiheisiin. Opastuksen ympäristönä toimiva 90-vuotias museorakennus on Alvar Aallon ainutlaatuinen nuoruudentyö, jonka arkkitehtuuri ja syntyhistoria saavat myös valotuksensa. Kaikille avoimet opastukset kesäaikana keskiviikkoisin pääsylipun hinnalla klo 14.00 ja ilmaiseksi klo 17.30. Opastuksia järjestetään tilauksesta myös muina aikoina.


Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo
Törnävän museoalue
Törnäväntie 23, 60200 Seinäjoki
p. 06 416 2648
epmaakuntamuseoseinajoki.fi
www.seinajoki.fi/museo

Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museo
Kauppakatu 17, 60100 Seinäjoki
p. 06 416 2734
suojeluskuntamuseoseinajoki.fi
www.seinajoki.fi/museo