+
Tulosta
Etusivu

Matkailupaketit

Matkailupaketit sisältävät opastuksen (1 h) ja kahvit.

Sisäänpääsymaksut
Aikuiset 3 € /hlö
Lapset, nuoret 7–18 vuotta, opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät 1 €/hlö
Koululaiset opettajan johdolla, veteraanit, oppaat, lehdistö ilmaiseksi

Opastuskierros ryhmän valinnan mukaan. Ks. alla
Opastus museon aukioloaikana 20 €/ryhmä (maks. 25 hlö/ryhmä)
Aukioloaikojen ulkopuolella 40 €/ryhmä (maks. 25 hlö/ryhmä)

Kahvi ja kahvileipä 5 €/henkilö (sis. ALV 14 %)
Kahvi ja täytetty sämpylä tai voileipä 7 €/henkilö (sis. ALV 14 %)

Huom! Tilatut matkailupaketit laskutetaan tilauksen mukaisesti, mikäli niitä ei ole peruutettu.

Törnävän museoalueen kierrokset

Östermyran ruukin miljöössä
Kierroksella tutustutaan Östermyran ruukin yhteisön historiaan. Näet alkuperäisiä 1800-luvun rakennuksia ja kuulet tarinoita ruukin Wasastjerna-suvun patruunoista perheineen ja työväkineen. Opastetun kierroksen aikana kuljetaan pitkin Östermyran puiston kujia ruukinkartanon suuresta kivinavetasta (nykyisin museo uusine näyttelyineen) työläisten Punatulkkurakennuksiin. Östermyran aluetta kutsutaan nykyisin Törnävän museoalueeksi.

Kierroksen päätteeksi nautitaan kahvit Kivinavetan yläkerrassa. Kahvien jälkeen on mahdollisuus tutustua omatoimisesti Kivinavetan Vinttigallerian vaihtuvaan näyttelyyn, kiertää uudestaan perusnäyttelyä tai hankkia matkamuistoja, lahjatavaroita tai kirjoja museokaupasta.

Savutuvasta kaksifooninkiseen
Kierros tutustuttaa emännän ja isännän askareisiin Liinamaan punaisten tuparakennusten pihapiirissä. Talonpoikaishistoriaa elävöitetyn tarinoinnin kera. Kierroksen aikana käydään myös aistimassa Paapantuvan tunnelmaa. Mahdollisuus syventää kierrosta vielä Kivinavetan Mihinä me ollahan -perusnäyttelyssä, jossa aikamatka kulkee nykypäivään saakka.

Kierroksen päätteeksi nautitaan kahvit Kivinavetan yläkerrassa. Kahvien jälkeen on mahdollisuus vielä tutustua omatoimisesti Kivinavetan Vinttigallerian vaihtuvaan näyttelyyn, kiertää perusnäyttelyä tai hankkia matkamuistoja, lahjatavaroita tai kirjoja museokaupasta.

Kauppapuodista maalaisapteekkiin
Kierroksella tutustutaan yrittäjyyden historiaan Törnävän museoalueella. Kauppapuodissa on aistittavissa viime vuosisadan alkupuolen tiskin takaa asiakaspalvelua ja nostalgisia kotimaisia tuotepakkauksia. Poikkeamme oppaan johdolla myös räätälin, suutarin ja puukontekijän käsityöläisverstaissa. Kierros päättyy maaseutuapteekkiin, jossa selviää mm. miten lääkkeitä ennen valmistettiin ja käytettiin myös luonnonkasveja. Tutuksi tulevat apteekissa valmistetut pillerit ja tinktuurat.

Kierroksen päätteeksi nautitaan kahvit Kivinavetan yläkerrassa. Kahvien jälkeen on mahdollisuus tutustua omatoimisesti Kivinavetan Vinttigallerian vaihtuvaan näyttelyyn, kiertää uudestaan perusnäyttelyä tai hankkia matkamuistoja, lahjatavaroita tai kirjoja museokaupasta.

Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museon kierros

Sodan ja rauhan aikoja -kierros
Kierroksen aluksi nautitaan kahvit suojeluskuntalon alasalissa, jonka jälkeen tutustutaan talon arkkitehtuuriin sekä päärakennuksen ja piharakennuksen näyttelyihin. Alvar Aallon suunnittelema Etelä-Pohjanmaan suojeluskuntatalo valmistui vuonna 1925. Kolmikerroksisen päärakennuksen näyttelyissä tulevat tutuiksi suojeluskunta ja Lotta Svärd –järjestöjen historia ja toiminta sekä jääkäriliike. Rakennuksen ylimmässä kerroksessa on jäljellä vielä talon pitkäaikaisen isännän jääkärieversti Matti Laurilan kodin ja toimiston sisustusta. Piharakennuksessa on esillä Mannerheim ja Seinäjoen päämaja -näyttely.

Kierroksen päätteeksi on mahdollisuus kiertää vielä omatoimisesti museon näyttelyitä, tutustua rakennuksen yksityiskohtiin tai hankkia matkamuistoja, lahjatavaroita tai kirjoja museokaupasta.


Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo
Törnävän museoalue
Törnäväntie 23, 60200 Seinäjoki
p. 06 416 2648
epmaakuntamuseoseinajoki.fi
www.seinajoki.fi/museo

Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museo
Kauppakatu 17, 60100 Seinäjoki
p. 06 416 2734
suojeluskuntamuseoseinajoki.fi
www.seinajoki.fi/museo