+
Tulosta
Etusivu

Opastukset

Museolta on mahdollisuus tilata ryhmäopastuksia museon kohteisiin. Opastus on hyvä varata mielellään viikkoa ennen ryhmän tulopäivää. Ilmoitathan ryhmän tulopäivän ja ajan, ryhmän koon ja yhteyshenkilön. Opastettavan ryhmän koko 25 henkilöä. Tätä suuremmille ryhmille varaamme kaksi opasta. Opastuksen kesto 1 tunti.

Törnävän museoalueen opastuskierrokset

Savutuvasta kaksifooninkiseen
Tutustu emännän askareisiin ja isännän saappaissa kulkemiseen Liinamaan punaisten tuparakennusten pihapiirissä. Talonpoikaishistoriaa elävöitetyn tarinoinnin kera. Savutuvan hirret kertovat entisajan yksinkertaisesta elämänmenosta ja Liinamaan aittarakennukset eteläpohjalaisesta varallisuudesta. Opastetun kierroksen aikana käydään myös aistimassa Paapantuvan tunnelmaa. Mahdollisuus syventää kierrosta vielä Kivinavetan Mihinä me ollahan? -perusnäyttelyssä, jossa aikamatka kulkee nykypäivään saakka. Törnävän museoalue on valtakunnallisesti merkittävä kulttuurihistoriallinen ympäristö.

Östermyran ruukin miljöössä
Tutustu täyteläisesti elävöitettynä Östermyran ruukin yhteisön historiaan. Näet alkuperäisiä 1800-luvun rakennuksia ja kuulet tarinoita ruukin Wasastjerna-suvun patruunoista perheineen ja työväkineen. Opastetun kierroksen aikana kuljetaan pitkin Östermyran puiston kujia ruukinkartanon suuresta kivinavetasta (nykyisin museo uusine näyttelyineen) työläisten Punatulkkurakennuksiin. Östermyran aluetta kutsutaan nykyisin Törnävän museoalueeksi, joka on valtakunnallisesti merkittävä kulttuurihistoriallinen ympäristö.

Kauppapuodista maalaisapteekkiin
Tutustu yrittäjyyden historiaan Törnävän museoalueella. Kauppapuodissa on aistittavissa viime vuosisadan alkupuolen tiskin takaa asiakaspalvelua ja nostalgisia kotimaisia tuotepakkauksia. Poikkeamme oppaan johdolla myös räätälin, suutarin ja puukontekijän käsityöläisverstaissa. Kierros päättyy maaseutuapteekkiin, jossa selviää mm. miten lääkkeitä ennen valmistettiin ja käytettiin myös luonnonkasveja. Tutuksi tulevat apteekissa valmistetut pillerit ja tinktuurat.

Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museon opastuskierros

Sodan ja rauhan aikoja -kierroksella tutustutaan talon arkkitehtuuriin sekä päärakennuksen suojeluskuntien, jääkäreiden ja lottien toimintaa esitteleviin näyttelyihin. Pohjakerroksen juhlasalissa on esillä 29.12.2017 saakka näyttely Suojeluskunnat edelläkävijänä - vapaaehtoisesti sotilaskuntoon. Rakennuksen ylimmässä kerroksessa on talon pitkäaikaisen isännän jääkärieversti Matti Laurilan kodin ja toimiston sisustusta. Piharakennuksessa on mahdollisuus tutustua sisällissodan aikaan sekä Mannerheim ja Seinäjoen päämaja -näyttelyyn.

Opastusmaksu

Museon aukioloaikoina /
25 hlön ryhmä 30 €

Virka-aikojen ja aukioloaikojen ulkopuolella / 25 hlön ryhmä 50 €

Opastusmaksu suoritetaan sisäänpääsymaksun lisäksi.

Yli 25 henkilön ryhmät jaetaan.

Seinäjokelaiset oppilasryhmät ilmaiseksi.


Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo
Törnävän museoalue
Törnäväntie 23, 60200 Seinäjoki
p. 06 416 2648
epmaakuntamuseoseinajoki.fi
www.seinajoki.fi/museo

Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museo
Kauppakatu 17, 60100 Seinäjoki
p. 06 416 2734
suojeluskuntamuseoseinajoki.fi
www.seinajoki.fi/museo