+
Tulosta
Etusivu

Museovierailu

Tervetuloa Seinäjoen museoihin!

Seinäjoen museoiden laajasta museokokonaisuudesta valittavana on Etelä-Pohjanmaan museo Törnävällä ja Suojeluskunta- ja lottamuseo, arkkitehti Alvar Aallon suunnittelemassa suojeluskuntatalossa keskustassa.

Etelä-Pohjanmaan museon keskuksena toimii Östermyran kartanon vanha Kivinavetta, jossa on museon info, perusnäyttely Mihinä me ollahan?, vaihtuvien näyttelyiden tila Vinttigalleria, kokoustila ja museokauppa. Kivinavetan näyttelyihin voi tutustua joko omatoimisesti tai oppaan avulla. Museoalueen muihin kohteisiin pääsee vain opastuskierrosten mukana.

Suojeluskuntatalon kolmikerroksisessa päärakennuksessa on esillä suojeluskunnista, Lotta Svärd -järjestöstä ja jääkäriliikkeestä kertovat näyttelyt. Talon ylimmässä kerroksessa on jääkärieversti Matti Laurilan työhuone ja olohuone. Päärakennuksessa sijaitsevat myös museon info ja museokauppa. Pohjakerroksen salia voi vuokrata juhla- ja kokoustilaksi. Piharakennuksessa on vaihtuvien näyttelyiden tila sekä Mannerheim ja Seinäjoen päämaja -näyttely.

Näyttelyihin voi tutustua joko omatoimisesti tai oppaan avulla. Ryhmäkäyntiin voi yhdistää kahvituksen. Opastuksia järjestetään myös englanniksi tilauksesta.

Laurilan olohuone Suojeluskunta- ja lottamuseossa

Mihinä me ollahan? -perusnäyttely Etelä-Pohjanmaan museon Kivinavetassa


Etelä-Pohjanmaan museo
Törnäväntie 23, 60200 Seinäjoki
p. 06 416 2648
museotseinajoki.fi
www.seinajoki.fi/museo

Suojeluskunta- ja lottamuseo

Kauppakatu 17, 60100 Seinäjoki

p. 06 416 2734

museotseinajoki.fi

www.seinajoki.fi/museo