+
Tulosta
Etusivu

Museovierailu

Tervetuloa museovierailulle Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseoon!

Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseon laajasta museokokonaisuudesta valittavana on Törnävän museoalue ja Suojeluskunta ja Lotta Svärd -museo, arkkitehti Alvar Aallon suunnittelemassa suojeluskuntatalossa.

Törnävän museoalueen keskuksena toimii Östermyran kartanon vanha Kivinavetta, jossa on museon info, perusnäyttely Mihinä me ollahan?, vaihtuvien näyttelyiden tila Vinttigalleria, kokoustila ja museokauppa. Kivinavetan näyttelyihin voi tutustua joko omatoimisesti tai oppaan avulla. Museoalueen muihin kohteisiin pääsee vain opastuskierrosten mukana.

Suojeluskuntatalon kolmikerroksisessa päärakennuksessa on esillä suojeluskunnista, Lotta Svärd -järjestöstä ja jääkäriliikkeestä kertovat näyttelyt. Talon ylimmässä kerroksessa on jääkärieversti Matti Laurilan työhuone ja olohuone. Päärakennuksessa sijaitsevat myös museon info ja museokauppa. Pohjakerroksen salia voi vuokrata juhla- ja kokoustilaksi. Piharakennuksessa on vaihtuvien näyttelyiden tila sekä Mannerheim ja Seinäjoen päämaja -näyttely.

Näyttelyihin voi tutustua joko omatoimisesti tai oppaan avulla. Museon sisällöistä kertova esite on myös englanniksi ja ruotsiksi. Englanninkielinen opasvihko on lainattavissa näyttelykierroksen ajaksi. Opastuksia järjestetään myös muilla kielillä tilauksesta.

Laurilan olohuone Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museossa

Mihinä me ollahan? -perusnäyttely Törnävän museoalueen Kivinavetassa


Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo
Törnävän museoalue
Törnäväntie 23, 60200 Seinäjoki
p. 06 416 2648
epmaakuntamuseoseinajoki.fi
www.seinajoki.fi/museo

Suojeluskunta ja Lotta Svärd -museo

Kauppakatu 17, 60100 Seinäjoki

p. 06 416 2734

suojeluskuntamuseoseinajoki.fi

www.seinajoki.fi/museo