+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Museopalvelut » Mobiilioppaat » Meirän oloonen urheilumuseo

Meirän oloonen urheilumuseo

Tervetuloa tutustumaan urheilun maailmaan!

Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseon Meirän oloonen urheilumuseo -mobiiliopas kertoo Seinäjoen urheilupaikoista, seinäjokisten harrastamista urheilulajeista sekä niiden historiasta.

Nurmon Jymyn G-pesispojat

Mobiilioppassa Seinäjoen nuoret urheiluharrastajat kertovat valokuvilla ja haastattelussa urheiluharrastuksestaan. Oppaassa esitellään myös Seinäjoen urheilupaikoille pystytettyjä Iloisia kannustajia ja niiden tekemistä. Urheilun historiasta mobiilioppaaseen on pyritty nostamaan esille jo unholaan painuneita kohteita ja tuntemattomampiakin yksityiskohtia sekä muutama muisto seinäjokelaisen urheilun kohokohdista.

Mobiilioppaaan sisältö pohjautuu Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseon Meirän oloonen urheilumuseo -hankkeessa tuotettuihin materiaaleihin. Hanke toteutettiin Museoviraston avustuksella vuonna 2015. Meirän oloonen urheilumuseo -hankkeen työpajoissa lapset ja nuoret pohtivat valokuvaamalla urheiluharrastuksensa nykytilaa, historiaa ja tulevaisuutta. Valokuvista koottiin näyttelyitä Seinäjoen urheilupaikoille. Samoja valokuvia on nyt hyödynnetty mobiilioppaassa. Kuviin liitetyissä lyhyissä haastattelupätkissä urheiluharrastajat kertovat mikä saa heidät harrastamaan omaa lajiaan.

Meirän oloonen urheilumuseo -hankkeen ja Lakeuden Elämysliikunta ry:n yhteistyönä kesän 2015 Sporttisleirillä lapset ja nuoret maalasivat puisia kannustajahahmoja, jotka sijoitettiin Seinäjoen urheilupaikoille pysyvästi. Kaikki Meirän oloonen urheilumuseo -hankkeessa sijoitetut puuhahmot on merkitty mobiilioppaan karttaan ja opas kertoo hahmojen toteuttamisesta.

Opas on toteutettu Suomen museoliiton Seinätön museo -palvelun avulla. Palvelussa hyödynnetään nettiselaimessa toimivaa tarinasoitin.fi -pohjaa. Tarinasoitinta voi tarkastella miltä tahansa laitteelta, mutta tablet-laitteella tai älypuhelimella se pääsee oikeuksiinsa.

Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo toivoo, että yleisö osallistuisi urheilupaikkojen ja urheilumuistojen kartuttamiseen. Urheilumuistoja voi jakaa ja käytöstä poisjääneitä urheilupaikkoja voi muistella Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseon toimipisteissä (Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseon Törnävän museoalue ja Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museo). Infotiskeiltämme saa lomakkeita, joille muistoja voi kirjoittaa.

Meirän oloonen urheilumuseo -mobiiliopas löytyy osoitteesta tarinasoitin.fi/mou


Jouppilanvuoren hyppyrimäki

Keskuskentän katsomo rakenteilla vuonna 1951

Iloisia kannustajia Jouppilanvuorella