+
Tulosta
Etusivu

Opetusjulkaisut

Koulujen käyttöön Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo on tuottanut neljä Mihinä me ollahan -opetusjulkaisua tehtävineen: Talonpojan pihapiirissä, Östermyran kartanolla, Seinäjoella ja Etelä-Pohjanmaalla.

Talonpojan pihapiirissä -julkaisussa tutustutaan eteläpohjalaisen talonpojan jokapäiväiseen elämään 1800- ja 1900-luvun taitteessa, talonpoikaiseen rakennuskulttuuriin ja Liinamaan ulkomuseoon.

Östermyran kartanoalueesta kertovassa Östermyran kartanolla -julkaisussa tutustutaan Östermyran ruukin ja ruutitehtaan sekä Falander-Wasastjerna -suvun vaiheisiin 1800-luvun alkuvuosista 1900-luvulle.

Seinäjoella-julkaisu kertoo Seinäjoen rakennusperinnöstä historiallisine taustoineen ja kannustaa ympäristön havainnoimiseen.

Talonpojan pihapiirissä soveltuu hyvin etenkin alakoulujen käyttöön, kun taas Östermyran kartanolla- ja Seinäjoella -julkaisut sopivat parhaiten yläkouluille ja lukioille. Julkaisut tukevat museokäyntejä, mutta niitä pystyy käyttämään myös silloin kun, maakuntamuseoon ei ole mahdollisuutta tutustua. Sarjan julkaisuja saa opetuskäyttöön ilmaiseksi.

Etelä-Pohjanmaalla -julkaisu on sarjan uusin vuodelta 2016. Siinä on hyvät esittelyt kuvineen eteläpohjalaisesta kulttuuriympäristöstä: Maaseudusta kylineen ja kirkonkylineen, julkisista ja yhteisistä rakennuksista, teollisuusympäristöistä ja liikenteen ympäristöistä kuten rautatieasemista.

Kuvassa Ilmajoella sijaitseva Etelä-Pohjanmaan opisto, joka perustettiin v.1892. Se oli ensimmäinen kansanopisto Etelä-Pohjanmaalla. Rakennuksen on suunnitellut Alavudella syntynyt arkkitehti Josef Daniel Stenbäck.


Seinäjoen museot
Amanuenssi-museolehtori Kirsi Hänninen
p. 06 416 2650, 040 741 3910
kirsi.hanninenseinajoki.fi