+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Blogit » Pyörä-Pirkon kesäpesti Seinäjoella » 2017 » Heinäkuu » Minne sijoittaisit kirjaston pyörätelineet?

Blogit

Minne sijoittaisit kirjaston pyörätelineet?

26.07.2017, klo 12:56

Seinäjoella keskustellaan vähän väliä Apila-kirjaston pyörätelineistä ja niiden puutteesta. Minne sinä sijoittaisit telineet jos saisit päättää?

Kaupunki saa aina välillä palautetta Apila-kirjaston pyörätelineistä. Myös pyöräilykyselyssämme kirjaston edusta nousi yhdeksi tärkeimmäksi paikaksi, johon tulisi lisätä telineitä. Pyörätelineitä ei ole aivan kirjaston lasiseinän edessä, johtuen rakennuksen arkkitehtien linjauksista. Siksi telineet on sijoitettu kirjaston läheisyyteen, kävelykadun toiselle puolelle (kuva). Ne koetaan kuitenkin riittämättöminä ja/tai huonosti sijoitettuna.

Minne sinä sijoittaisit tai lisäsit pyörätelineitä, jotta niiden käyttöaste olisi suurempi (kirjaston lasiseinän edusta ei ole mahdollinen)? Millaisia telineitä haluaisit alueelle? Voisiko sinne tulla pyöräparkki, joka palvelisi samalla myös teatterikävijöitä?

Kommentoi alle!

Kuva Apila-kirjaston edustalta. Kirjaston läheisyydessä on muutama pyöräteline, mutta moni parkkeeraa pyörän silti aivan kirjaston lasiseinän eteen.

Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Oma maa mansikka, muu maa mikä?

Kommentit

Haluaisin kommentoida pyöräilijälle, että ylenmääräiset kieltokyltit ovat mielestäni masentavia. Mieluummin kannatan selkeää merkkiä siitä, mihin SAA parkkeerata pyöränsä. Koskaan en ole ollut kirjastossa sellaiseen aikaan, että pyörää ei olisi saanut parkkiin, mutta jos pyöräparkkeja tarvitaan lisää, voisikohan teatterin ja kirjaston välistä joutaa hieman maata pyörätelineille?

Osa-aikapyöräilijä 31.07.2017, klo 14:02

Pyörätelineet voisivat olla tukevampia pystymallisia, joita on esim. Kauppakadulla epstorin seinää vasten. Ei tarvitse kuin työntää etupyörä telineeseen niin se pysyy pystyssä ilman tukijalkaa. Pyörätelineille on monta paikkaa. Parkkipaikan puoleiselle seinustalle mahtuu pyöräteline sekä Koulukadun puoleiselle seinustalle. Lisäksi nykyisen telineen lähellä on teatterin seinä, siihenkin voi laittaa telineen. Nykyisen pyörätelineen paikalle voisi laittaa myös pystymalliset telineet. Pyöräparkki turisteille ja muille voisi sijaita vanhan kirjaston ja kaupungintalon välisellä aukealla.

Virppu 27.07.2017, klo 19:39

Tuossa edessä telineet on mun mielestä ihan ok, mutta eikö oikeesti voisi hankkia sellaisia telineitä mihin pyörän saa lukittua rungostaan? Ihmekään että Suomessa varastetaan niin paljo pyöriä ku telineet on just noita missä lukko on pakko laittaa renkaaseen ja voron on helppo vaa irrottaa rengas ja viedä loput pyörästä mukanaa. Paras vaihtoehto pitkäkyntisten varalle olis tietty sellaset maan alaiset pyöräparkit mitä japanissa on.

Pyöräilijä 27.07.2017, klo 18:26

Mielestäni nykyinen pyörätelineiden paikka on hyvä. Ehkä siihen ikkunoiden eteen pitäisi laittaa joku selkeä kyltti (mikäli sellaista ei vielä ole, en ole huomannut) mistä kävisi ilmi, ettei siihen saa pyöräänsä jättää. Ehkä muutama teline lisää nykyiseen paikkaan olisi tarpeen, mikäli kaikki kirjaston asiakkaat siihen tulevaisuudessa pyöränsä jättäisivät katoksen sijaan.

Pyöräilijä 27.07.2017, klo 16:34

Itse laitan pyöräni aina kirjastolla käydessä tuohon kävelykadun toiselle puolelle, kuten kuvassa ja siinä on aina ollut hyvin tilaa kun olen käynyt. Pyörien jättämisessä kirjaston seinän eteen on kyse samanlaisesta laiskuudesta kuin siinä, että auto pitäisi saada keskustassa kaupan oven eteen parkkiin. Kellekään ei voi olla ylivoimaisen vaikeaa kävellä viittä "ylimääräistä" metriä, jos on kirjastolle asti pyörällä päässyt. Sinänsä pyörien jättäminen kirjaston seinän viereen (sivummalle, ei lasiseinän eteen) ei häiritse minua, jos pyörät jätetään siihen siististi eikä hujan hajan kulkuväylälle, mutta on selvää, että kymmenittäin pyöriä siihen ei mahdu. Ehkä en ole ollut paikalla pahimpaan ruuhka-aikaan kun pyörätelineet eivät ole koskaan olleet täynnä silloin kun olen itse käynyt kirjastolla? Vai onko "pyörätelineiden riittämättömyydessä" siis oikeasti kyse siitä, että pyörätelinettä ei valitettavasti ollut siinä oven vieressä, niin telineitä on silloin liian vähän?

-88 27.07.2017, klo 08:08