+
Tulosta
Etusivu

Blogit

Blogiarkisto - Heinäkuu 2015 (5 kpl)

Työsuhdeauton tilalla työsuhdepyörä - postinjakaja

31.07.2015, klo 12:42

Rosi Alten on työskennellyt postinjakajana Seinäjoella nyt nelisen vuotta, polkien postipyörällään säällä kuin säällä. Päivittäin postinjakelusta kertyy pyöräilykilometrejä reitistä riippuen kahdesta kuuteen.

Kommentit 0 kplLue lisää...

Pyörä-Pirkon suuri työmatkavertailu, osa 1

28.07.2015, klo 08:55

Kesän aikana olen testaillut, mikä työmatka olisi minulle itselleni miellyttävin – asetuin siis kuvitteellisesti asumaan eri puolille kaupunkia ja kokeilin, mistä olisi mukavin polkaista töihin ja takaisin. Arviointiperusteina käytin esimerkiksi hikoiluastetta, risteysten - erityisesti matkaa huomattavasti hidastavien risteysten - määrää, mukavan kesäreitin valinnan mahdollisuutta ja tien kuntoa. Tässä ensimmäisessä osassa käsitellään viiden kärki muutaman kilometrin pituisista työmatkoista.

Kommentit 0 kplLue lisää...

Pyörä parkkiin

21.07.2015, klo 12:28

Seinäjoen kaupungin pyöräilystrategiaan kuuluu lupaus laadukkaammasta pyöräpysäköinnistä. Pyörälle täytyisi löytyä läheltä määränpäätä parkki, jossa pyörän saa telineeseen kiinni hyvin ja turvallisesti. Otin siis selvää, millaisia pyörätelineitä kaupungista löytyy.

Kommentit 0 kplLue lisää...

Työsuhdeauton tilalla työsuhdepyörä: Taideyliopiston kesäartisti

17.07.2015, klo 10:05

Tänä kesänä Sibelius-Akatemian opiskelija Leija Lautamaja on toiminut Seinäjoella Taideyliopiston kesäartistina noin kuukauden. Työnsä puolesta hän on kiertänyt kaupunkia keikoillaan mukanaan jopa kolme eri soitinta. Häntä on pyydetty esiintymään niin kokouksissa kuin syntymäpäiväjuhlillakin: kaupunkia on siis tullut kierrettyä. Työsuhdeautoa hänellä ei ole ollut – sen sijaan matkat ovat taittuneet työsuhdepyörällä. Kilometrejä on kertynyt reilusti yli sata.

Kommentit 0 kplLue lisää...

Käytetään kypärää!

07.07.2015, klo 11:57

Tieliikennelaissa mainitaan, että polkupyöräilijän on yleensä käytettävä kypärää. Lain rikkomisesta ei varsinaisesti rangaista, mutta pykälää kannattaisi noudattaa: kypärä estäisi joka toisen polkupyöräilijän kuoleman ja melkein kaikki päävammat.

Kommentit 3 kplLue lisää...