+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Blogit » Opisto bloggaa » 2018 » Tammikuu » Kevyemmin, mutta silti herkullisesti uuteen vuoteen!

Blogit

Kevyemmin, mutta silti herkullisesti uuteen vuoteen!

15.01.2018, klo 13:06

Hyvä, helppo ja terveellinen – ruokavaliotaan keventävälle kolme taikasanaa, jotka innostavat kokeilemaan uutta. Joko raakapuuro on sinun ruokalistallasi?

Kinkku- ja suklaaähkyjen jälkeen on mukava palata taas terveellisempiin ja kevyempiin vaihtoehtoihin. Helpot smoothiet ja tuorepuurot sopivatkin hyvin kevyempään ruokavalioon. Näiden herkkujen kanssa ei mausta tingitä!

Raakapuurot ja smoothiet sopivat niin aamu- kuin iltapalaksi, mutta toimivat myös hyvänä välipalana. Seuraavan reseptin tuorepuuron voi tehdä jo illalla tekeytymään aamupalaksi tai aamulla kasata eväsrasiaan lounaaksi, mutta maistuu myös heti sellaisenaan!

Maittava ja helppo raakapuuro

Tarvikkeet:

turkkilaista jugurttia
persikkasosetta, esim. Bonnie
kuivattuja karpaloita
pakastepuolukoita
mysliä, esim. Nalle Mansikka-kaakaokeksi mysli

Vinkki: Lisämakeutta ja makua voi halutessa lisätä laittamalla puuron sekaan Lemon curdia (sitruunatahnaa).

Valmistus: Laita tarjoiluastian pohjalle turkkilaista jogurttia ruokalusikallinen tai pari. Kaada päälle loraus Bonnie persikkasosetta ja ripottele pinnalle sopivaksi katsomasi määrä mysliä. Lisää sekaan kuivattuja karpaloita ja pakastepuolukoita tuomaan kirpeyttä ja makua. Toista tämä niin monta kertaa, että tarjoiluastia on täysi. Sitten vain herkuttelemaan hyvällä omallatunnolla!

Tämä ja monta muuta reseptiä tulivat tutuiksi kansalaisopiston Smoothie ja raakapuuro – kurssilla.


Niina Hallila
päätoiminen kädentaitojen opettaja

Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Oma maa mansikka, muu maa mikä?

Kommentit