+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Blogit » Opisto bloggaa » 2017 » Joulukuu » Yhteistä aikaa, tanssin taikaa

Blogit

Yhteistä aikaa, tanssin taikaa

12.12.2017, klo 12:38

Opiskelijoiden kasvua ja intoa on ilo seurata. Erityisen kiihkeää kasvua ja uuden oppimista tapahtuu kansalaisopiston kurssien aikana lasten ryhmissä.

Vanhempi-vauva- ja Vanhempi-lapsitanssien ohjaajana olen tänä syksynä todistanut mullistavia kehitysaskeleita kaikkein pienimpien opiskelijoiden elämässä. On kierähdetty kyljelleen, maistettu ensi kerran kiinteää ruokaa, saatu ensimmäinen hammas, noustu konttausasentoon - ja opittu kävelemään. Toisten ottamat kehitysaskeleet ovat ilahduttaneet kaikkia ryhmäläisiä, samoin huonosti nukutut yöt ja muut vauva- ja taaperoarjen raskaat puolet keräävät empatiat vertaisryhmissä.

Molemmat tanssikurssit tarjoavat vanhemmille kuntouttavaa liikettä ja ohjatun vuorovaikutustilanteen oman lapsen kanssa musiikin parissa. Kodin askareet, sisarukset, tai muut sinänsä tärkeät asiat eivät tällöin pääse ”tunkeutumaan” vanhemman ja pienokaisen yhteiseen hetkeen. Näin vahvistuva tunneyhteys ja liikunnan tuottama mielihyvä ovat tärkeitä asioita pikkulapsiarjessa jaksamiselle. Erään osallistujan sanoin: ”Tulee aina hyvä mieli kun tulee tänne.” Musiikkiin heittäytyminen koko keholla, tai tanssi, tulee toivottavasti kurssin jälkeen tavaksi myös kotona, luoden lisää hyviä, perheensisäisiä hetkiä.


Henna Jousmäki
tuntiopettaja

Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Oma maa mansikka, muu maa mikä?

Kommentit