+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Blogit » Opisto bloggaa » 2016 » Helmikuu

Blogit

Blogiarkisto - Helmikuu 2016 (2 kpl)

Mietteitä opetustyöstä laulun- ja musiikinopettajan näkökulmasta

23.02.2016, klo 15:51

Ikäihmisten laulu- ja musiikkihetki on alkamassa. ”Herään” näin työviikkoon ja oma ääni lämpiää päivän koitoksiin kivasti. Ennen tunnin alkua ajellessani ikäihmisten luokse teen ”self clearingin” eli tyhjennän mieleni muista ajatuksista ja keskityn tähän ikäihmisten musiikkihetkeen ja tulevaan työpäivään.

Hoivakodissa on kovasti hyörinää laulusalissa – opettajaa odotetaan. Aloitamme musiikkihetken musiikin kuuntelulla – virittäydytään musiikkihetkeen – sitten laulamme yhteislauluja. Osallistujat ovat aluksi kovin hiljaisia, mutta tunnin lopulla musiikki on kirvoittanut kielenkannat ja iloisia ilmeitä näkyy joka puolella. Vahinko, että aika menee aina niin nopeasti, täällä viihtyisi pidempäänkin. On kuitenkin kiiruhdettava kansalaisopistolle yksinlaulajien pariin.

Kommentit 0 kplLue lisää...

Hyppy tuntiopettajasta suunnittelijaopettajaksi

15.02.2016, klo 12:18

Olen kansalaisopistomme uusi kädentaitojen ja taiteen suunnittelijaopettaja. Talo on tuttu. Kansalaisopiston merkitys elämässäni on ollut suuri. Kansalaisopisto on ollut minulle tärkeä, paitsi työpaikkana, myös harrastuksena aiemmin.

Kommentit 0 kplLue lisää...