+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Blogit » Opisto bloggaa » 2016

Blogit

Blogiarkisto - vuosi 2016 (13 kpl)

Joulun viettoon kansalaisopiston kautta

04.11.2016, klo 13:06

Mistä alkaa joulu? Aloita jo marraskuussa ripustamalla jouluinen kranssi oveen, lämmitä ensimmäiset glögit ja täytä koti jouluntuoksulla. Rakenna joulua viikko viikolta, niin jouluaattona jää aikaa kuusen koristeluun.

Kommentit 0 kplLue lisää...

Elämää kansalaisopistojen piireissä

29.09.2016, klo 14:51

Ensi kosketuksen kansalaisopistoon sain n. 10-vuotiaana. Tutustuin äitini kanssa 70-luvulla neulekoneen saloihin Evijärvellä Lahdenkylän ala-asteella. Harjoittelinpa pianonsoittoakin vuosikaudet niin ikään kansalaisopistossa. Ei minusta kuitenkaan tullut pianistia, ei tullut, mutta sen sijaan pikemminkin käsityöläinen – käsityöläinen opettamisen näkökulmasta.

Kommentit 0 kplLue lisää...

Siivet ja juuret

31.08.2016, klo 10:02

Vuosien takaa on jäänyt mieleeni erään kauniin postikortin teksti; ”Elämään tarvitaan siivet ja juuret, sekä unelmat suuren suuret”. Hieno toivotus ja muistutus kenelle tahansa – ja niin totta!

Kommentit 0 kplLue lisää...

Kesämielellä!

22.06.2016, klo 12:18

Olipa sää mikä tahansa, kesä on aina kesä. Intopiukeena kirmailemme itsekukin kesälaitumille, mutta sitä ennen kurkistamme kansalaisopiston kuluneeseen lukuvuoteen pienen kuvakavalkadin voimin. Kuluneena lukuvuonna olemme järjestäneet iloksenne lähes 1000 kurssia hyvin monipuolisena tarjontana noin 300 tuntiopettajan voimin. Niistä pieniä maistiasia kuluneen vuoden kunniaksi pienessä videonpätkässä.

Kommentit 0 kplLue lisää...

Salama iski sydämeen

31.05.2016, klo 08:57

Syksyllä taas Framin esitystilan ovet aukesivat ja joukko innokkaita nuoria aikuisia kokoontui jälleen yhteen. Jännitystä oli ilmassa. Osa kasvoista oli jo ennestään tuttuja Roolipeliä-musiikkikomedian ajoilta, osa taas oli aivan uusia tuttavuuksia. Oli hassua huomata, että olimme kuitenkin alusta asti se sama joukko luovasti hulluja Salamalaisia.

Kommentit 0 kplLue lisää...

Taidetta, harrastamista, hauskanpitoa

06.05.2016, klo 09:56

Lasten Kurpitsateatteri-ryhmiä opettava Laura Kivimäki haastatteli oman ryhmänsä oppilaita teatterin harrastamisesta. Vastaajat olivat Kurpitsa 1A:n oppilaita, 7-9-vuotiaita innokkaita taiteen harrastajia. Oheen on myös opettaja kirjannut oman näkemyksensä.

Kommentit 0 kplLue lisää...

Ompelun iloa ja tuunauksen taikaa!

20.04.2016, klo 13:10

Aloitin viime syksynä ystävättäreni innoittamana Seinäjoen Kansalaisopistossa Ompelun iloa ja tuunauksen taikaa-kurssin. En ollut opiskellut aikaisemmin Kansalaisopistossa, joten lähdin mukaan erittäin kiinnostuneena. Opettajastamme Elsi Soinista olin kuullut vain hyvää, joten saatoin olla helpottunut niiltäkin osin, lähdinhän mukaan lähes ummikkona.

Kommentit 1 kplLue lisää...

Koko Etelä-Pohjanmaa tanssii 2017?

06.04.2016, klo 11:11

Tanssin Tiedotuskeskus avasi viime viikolla kampanjan, jossa etsitään ohjaajia Koko Suomi tanssii 2017 -hankkeen tanssihaasteeseen. Tanssihaaste-opettajaksi voi hakea kuka vain huhtikuun loppuun mennessä täältä. Toivottavasti monet tarttuvat tanssihaasteeseen myös Etelä-Pohjanmaalla!

Kommentit 0 kplLue lisää...

Työharjoittelusta

08.03.2016, klo 10:18

Minä olen Kadir Demirel. Opiskelen Suomea Sedu Aikuiskeskuksessa, ja meillä ole seitsemän viikkoa kestävä työharjoittelu. Minä halusin löytää alani paikan, mutta valitettavasti se oli mahdotonta. Mutta jotakin parempaa oli odottamassa minua: Seinäjoen Kansalaisopisto. Kiitos heille että he hyväksyivät minun hakemukseni. Kun aloitin työharjoittelun, osallistuin kaikille Suomen kielen kursseille opettaja Jennin kanssa joka on ollut aina ystävällinen meille / ulkomaalaisille.

Kommentit 0 kplLue lisää...

Mietteitä opetustyöstä laulun- ja musiikinopettajan näkökulmasta

23.02.2016, klo 15:51

Ikäihmisten laulu- ja musiikkihetki on alkamassa. ”Herään” näin työviikkoon ja oma ääni lämpiää päivän koitoksiin kivasti. Ennen tunnin alkua ajellessani ikäihmisten luokse teen ”self clearingin” eli tyhjennän mieleni muista ajatuksista ja keskityn tähän ikäihmisten musiikkihetkeen ja tulevaan työpäivään.

Hoivakodissa on kovasti hyörinää laulusalissa – opettajaa odotetaan. Aloitamme musiikkihetken musiikin kuuntelulla – virittäydytään musiikkihetkeen – sitten laulamme yhteislauluja. Osallistujat ovat aluksi kovin hiljaisia, mutta tunnin lopulla musiikki on kirvoittanut kielenkannat ja iloisia ilmeitä näkyy joka puolella. Vahinko, että aika menee aina niin nopeasti, täällä viihtyisi pidempäänkin. On kuitenkin kiiruhdettava kansalaisopistolle yksinlaulajien pariin.

Kommentit 0 kplLue lisää...

Hyppy tuntiopettajasta suunnittelijaopettajaksi

15.02.2016, klo 12:18

Olen kansalaisopistomme uusi kädentaitojen ja taiteen suunnittelijaopettaja. Talo on tuttu. Kansalaisopiston merkitys elämässäni on ollut suuri. Kansalaisopisto on ollut minulle tärkeä, paitsi työpaikkana, myös harrastuksena aiemmin.

Kommentit 0 kplLue lisää...

Kurkistus letityskurssille

27.01.2016, klo 13:55

Kommentit 0 kplLue lisää...

Senioreiden tietotekniikkakerho kiinnostaa Seinäjoella

20.01.2016, klo 13:11

Senioreille suunnattu tietotekniikkakerho on tarkoitettu niille, jotka haluavat neuvoja tietotekniikkaan liittyvissä asioissa. Kerhon tavoitteena on neuvoa ja opastaa itsenäistä tietokoneen käyttöä yleisimmin käytetyillä ohjelmilla. Ryhmiä on tällä hetkellä kaksi, ja ne kokoontuvat kerran viikossa Seinäjoen kansalaisopiston tiloissa. Aiheet on räätälöity osallistujien kiinnostuksen mukaan, ja aikaa käytetään jokaiseen sen mukaan mitä tarve vaatii. Paljon on kerrattu vanhaa ja opittu uutta aina tietoturva- ja ohjelmistoasioista verkkopalveluiden käyttöön ja kuvien siirtoon puhelimesta tai kamerasta kotikoneelle. Monelle kerho on tärkeä rutiini, joten harmittaa, jos jollekin kokoontumiskerralle ei pääse osallistumaan.

Kommentit 0 kplLue lisää...