+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Blogit » Opisto bloggaa

BlogitSeinäjoen kansalaisopiston blogia seuraamalla pääset perehtymään toimintaamme pintaa syvemmältä. Blogia kirjoittavat ainakin aluksi opiston päätoiminen henkilöstö ja jatkossa toivottavasti myös tuntiopettajamme, opiskelijamme ja yhteistyökumppanimmekin! Haluamme kertoa opiston toiminnasta ja työstä hieman enemmän ja eri näkökulmista kuin mitä yleensä tullaan ajatelleeksi... Tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan!Sydän auki uuden edessä

12.10.2018, klo 09:36

Syyskuussa on julkaistu tutkimus "Kansalaisopiston opiskelijat luokkakuvassa", jossa on tutkittu laajasta näkökulmasta kansalaisopisto-opiskelun merkitystä kuntalaisille ja kunnalle. Tutkijana on ollut Itä-Suomen yliopiston aikuiskasvatustieteen professori Jyri Manninen. Tutkimus osoittaa, että kansalaisopistossa opiskelu vahvistaa kunnan ja kuntalaisten sosiaalisen pääoman lisäksi osaamispääomaa, identiteettipääomaa ja terveyspääomaa. Eikä tule väheksyä kansalaisopiston roolia kunnan elinkeino- ja työllisyysroolin huolehtijana, sillä harrastustavoitteisella opiskelulla on merkittäviä työelämään liittyviä vaikutuksia, kuten työssä jaksamisen lisääntyminen ja työssä tarvittavan osaamisen kehittyminen.

Kommentit 0 kplLue lisää...

Yhdenlainen yhteisö

20.06.2018, klo 08:39

Yhteisöllisyys on voimavara, jonka merkitystä kukaan ei kyseenalaista.

Kommentit 0 kplLue lisää...

Matkaeväitä Espanjasta

28.05.2018, klo 09:43

Huhtikuussa 2018 olimme espanjan kielen intensiivikurssilla Caceresin kaupungissa Espanjassa Seinäjoen kansalaisopiston espanjan kielen opiskelijoiden kanssa jo neljättä kertaa.

Kommentit 0 kplLue lisää...

Yhteistä tulevaisuutta rakentamassa

19.04.2018, klo 16:20


Kansalaisopiston arkityötä on saattaa ihmisiä yhteen – vaikka ideoimaan yhteistä ja yhteisöllistä tulevaisuutta!

Kommentit 0 kplLue lisää...

Viisas varautuu arjen yllätyksiin

06.02.2018, klo 14:50

Varautuminen arjen häiriötilanteisiin on helppoa ja säästää monelta harmilta. Kuluneena talvena on uutisoitu runsaan lumentulon aiheuttamista sähkökatkoista Kainuussa, Nousiaisissa talousvesi saastui viemärivedellä. Muutakin voi sattua: tulee lakko, yksinasuja sairastuu tai liikenneyhteydet katkeavat, myrsky tai tulva aiheuttaa tuhoja, kaupat menevät kiinni tai eivät saa tuotteita, kaukolämpö katkeaa. Miten tällaisiin yllättäviin tilanteisiin voi varautua? Arjen selviytymisvinkkejä kysyttiin turvallisuuskouluttaja Aana Vainiolta.

Kommentit 0 kplLue lisää...