+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Blogit » Kaupunginjohtajan blogi » 2019 » Marraskuu » Kiinasta uusi Ruotsi

Blogit

Kiinasta uusi Ruotsi

04.11.2019, klo 08:46

Seinäjoen kaupungin, Into Seinäjoki Oy:n ja yritysten ystävyyskaupunki- ja vienninedistämismatka suuntautui loka-marraskuun vaihteessa Kiinan Ghongqingin, Qingdaon ja Shanghain alueille. Mukana yrityksistä olivat Atria, Punaisen tuvan viinitila ja Minimani.

Monille Seinäjoen yrityksistä Kiinan markkina ja kauppatavat sekä yhteistyökumppanit ovat jo tuttuja ja yhteistyö toimii. Sen sijaan muille ja erityisesti elintarvikealan yrityksille kynnys lähteä Kiinan kasvaville markkinoille voi tuntua liian korkealta. Tässä kaupungilla ja Into Seinäjoella on oma roolinsa ystävyyskaupunkien ja jo olemassa olevien verkostojen kautta.

Suomen ja Kiinan kauppatase on merkittävästi alijäämäinen, minkä vuoksi viennin lisääminen on tärkeää. Suomessa on totuttu ottamaan ensiaskeleet viennissä naapurimaa Ruotsiin ja hyvä niin. Suomen erinomainen maine, puhtaus, puhdas vesi ja ilma, turvallisuus, jäljitettävyys, laatu ja maku nousevat jatkuvasti esiin keskusteluissa. Ghongqingin metropoli on yksi maailman suurimmista kaupungeista yli 30 miljoonalla asukkaalla. Kysyntä uusista ja laadukkaista tuotteista kasvaa koko ajan.

Pekingin olympialaiset 2022 ja Suomen ja Kiinan valtiosuhteet täyttävät ensi vuonna 70 vuotta. Myös nämä edistävät viennin lisäämistä yhä laatutietoisimmille ja ostovoimaisimmille kuluttajille Kiinassa.

Hyvät Yrittäjät!

Nyt on oikea aika käynnistää määrätietoinen työ viennin aloittamiseksi Kiinaan ja erityisesti Ghongqingin alueelle! Nyt on Kiinan aika!

Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on puolukka?

Kommentit