+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Blogit » Kaupunginjohtajan blogi » 2019 » Huhtikuu » Vappublogi 2019

Blogit

Vappublogi 2019

30.04.2019, klo 10:37

Seinäjoella vappua juhlittiin historiallisesti 27.4.2019 käyttöönotetulla keskustorilla. Avajaispäivä keräsi tuhatmäärin ihmisiä nauttimaan uudesta torista ja huhtikuun aurinkoisesta päivästä. Torin kannen alle sijoitettiin aikakapseli, joka voidaan avata tasan 100 vuoden päästä. Mukaan laitoin mm. kaupunginjohtajan sinisen Seinäjoki-kravatin ja kravattineulan, josko niille olisi tarvetta ensi vuosisadalla.

Viralliselle paperille laitoin neljä pointtia Seinäjoesta vuonna 2119. Niiden mukaan Seinäjoki jatkaa vahvaa kasvua merkittävänä suomalaisena kasvukaupunkina jokaisena vuotena. Näinhän Seinäjoki on kasvanut myös kaupungiksi tulonsa jälkeen eli vuodesta 1960.

Ensi vuonna juhlitaankin 60-vuotiasta Seinäjoen kaupunkia. Katsotaan mitä eri järjestöt, yritykset ja kaupungin oma väki kehittelee tapahtumia juhlavuodeksi.

Onko sitten katetta Seinäjoen kasvutarinalle?

Seinäjoen kaupunginhallituksen seminaarissa 2-3 vuotta sitten Timo Aro esitteli kovat ja pehmeät vetovoimatekijät, joiden tulee olla kunnossa, mikäli mielimme olla Suomen kärjessä. Tuolloin olimme aluetaloudellisessa iskukyvyssä Suomen suurimpien 23 kaupungin joukossa sijalla kuusi. Asetimme rohkean tavoitteen nousta TOP3-kaupunkien joukkoon. Timo Aron 29.4.2019 päivitetyssä graafissa Seinäjoen sijoitus on noussut hienosti sijalle neljä! Edellä vain pääkaupunkiseudun Espoo, Vantaa ja Helsinki.

Seinäjoki pääkaupunkiseudun ulkopuolisten kaupunkien ykkönen

Seinäjoki on siis pääkaupunkiseudun ulkopuolisten kaupunkien kärjessä! Tämä on kova suoritus ja kiitos kuuluu erityisesti Seinäjoen yrityksille ja niiden tuomalle kasvulle työpaikoissa ja liikevaihdossa.

Aron vertailussa yritysmyönteisyyttä ei erikseen mitattu, ja siinä olemme koko maan ykkönen. Sen sijaan avoimen sektorin työpaikat, työllisyysaste, työttömyysaste sekä verotulot ovat mukana. Lisäksi mukana ovat väestönlisäys, taloudellinen ja väestöllinen huoltosuhde, koulutustaso ja valmistuneet asunnot.

Erittäin tyytyväinen voi olla siihen, että Seinäjoki menestyy tasaisesti kaikissa osamittareissa. Tästä on hyvä jatkaa. Nyt on aika juhlia päivä ja sen jälkeen jatketaan vahvalla kasvupolulla!

Yrittäjä-Jussi on vappulakkinsa ansainnut!

Iloista vappua, glada vappen, mikä pohjalaisittain lausutaan klara vappen!Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on mustikka?

Kommentit