+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Blogit » Kaupunginjohtajan blogi » 2017 » Joulukuu » Joulutervehdys

Blogit

Joulutervehdys

22.12.2017, klo 13:06

Vuosi 2017

Seinäjoen vuosi 2017 on vähitellen nk. pulkassa. Kaupungin talous on pysynyt edellisen vuoden hyvän suorittamisen tasolla. Tilinpäätös tuleekin olemaan talousarviota parempi. Vuosikate-ennuste on 24-26 M€. Toiminnallisesti olemme pystyneet tehostamaan palvelujamme, samalla palaute kunnallisista palveluista on ollut entistä parempaa. Kaupungin henkilöstö ja luottamushenkilöt: Parhaimmat kiitokset arvokkaasta panoksestanne!

Seinäjoen asukasluku kasvaa noin yhden prosentin vauhdilla eli 6-700. Työttömyys on laskenut marraskuussa jo 8,5 %:iin, yksityiset investoinnit ovat lähteneet vahvaan kasvuun, keskustan uudistus valmistuu ensi vuonna. Seinäjoen elinvoima on vahvistunut ja mm. Taloustutkimuksen tuoreessa suositteluindeksissä Seinäjoki on kaupunkien kärkijoukossa, kun kyseessä on yritysten sijoittuminen. Kovien vetovoimatekijöiden lisäksi merkitystä on erityisesti pehmeillä vetovoimatekijöillä eli juuri kunnallisilla palveluilla, kulttuuri- ja liikuntamahdollisuuksilla sekä yksityisten palvelujen määrällä ja laadulla. Myös liikenteellinen sijaintimme Suomi kasvukäytävällä ja pääradalla on selkeä etumme.

Vuosi 2018

Ensi vuoden kehityskuva Suomessa ja Seinäjoella on positiivinen. Kasvu jatkuu vahvana ja yksityiset investoinnit pysyvät korkealla tasolla. Kuntien talous pysyy kuitenkin kireänä valtionosuuksien vähenemisen takia. Verotulojen ei juuri arvioida nousevan. Huomioon ottaen palvelutarpeen kasvu ja tulevat palkkaratkaisut, on selvää, että ylimääräistä jakovaraa ei synny. Asiantunteva ja motivoitunut henkilöstö on kaupungin tärkein voimavara ensi vuonnakin. Tähän luotamme. Yhteistyö henkilöstön ja henkilöstöjärjestöjen kanssa onkin yksi painopisteistämme ensi vuonna.

Kaupungin uusi strategia käsitellään 2018 helmikuun valtuustossa. Kyseessä on valtuuskauden tärkein päätös, joka myös pannaan täytäntöön. Tämän valmisteluun kutsun kaikkia seinäjokisia ja myös yrityksiä. Kommentteja ja nostoja voit tehdä elamaniseinajoki.fi-sivustolla, jonne avataan strategiaosio lähiaikoina. Nyt on aika vaikuttaa!

Toivotan Sinulle ja läheisillesi rauhallista ja rentouttavaa Joulunaikaa sekä menestyksellistä ja onnellista Uutta vuotta 2018!

Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Oma maa mansikka, muu maa mikä?

Kommentit