+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Blogit » Kaupunginjohtajan blogi » 2017 » Marraskuu » Allegrosta Östermyyraan – Seinäjoelta Pietariin

Blogit

Allegrosta Östermyyraan – Seinäjoelta Pietariin

17.11.2017, klo 13:01

Seinäjoki-Pietari-yhteyden päivittäminen nykyaikaan nyt välttämätöntä.

Seinäjoki A:sta Ö:hön voi hyvin kiteyttää otsikon sanoihin Allegrosta Östermyyraan.

Toki Östermyyrana Seinäoki tunnettiin jo 1700-luvun lopulla, kun Falander (aateloitiin Wasatjärnäksi 1808) perusti rautaruukin Törnävän alueelle Seinäjoen varteen. Rautatie tuli Seinäjoelle 1878. Rautatietä Ruotsin, Pohjois-Suomen ja Seinäjoen kautta Pietariin on käyttänyt mm. Venäjän leskikeisarinna Maria Fjodorovna 1. maailmansodan aikana. Hän pysähtyi Seinäjoen asemalla 8.8.1914 noin 15 minuutiksi ja paikalla oli runsaasti yleisöä. Aiheesta kertova taulu on Hotelli Alman seinällä, joka tuolloin oli juuri valmistunut Rautatieläisten taloksi.

Velikie Novgorod, joka on Seinäjoen ystävyyskaupunki, sijaitsee Pietarista vajaa 200 kilometriä Moskovan suuntaan. Kaupungissa on yli 200 000 asukasta ja maakunnassa yli 600 000. Seinäjoen kaupungin delegaation vierailulla esiin nousi perustellusti yhteyksien nopeuttaminen ystävyyskaupunkien välillä. Tämän vuoden kesäkuussa on avattu uusi yhteys Riihimäen ja Lahden välillä. Tämä mahdollistanee myös Allegro-junan suoran yhteyden Seinäjoelta Pietariin, jolloin matka-aika lyhenisi merkittävästi. Seinäjoki tuleekin osallistumaan myös jo vireillä oleviin hankkeisiin.

Kuten jo yli 100 vuotta sitten, Seinäjoki-Pietari-yhteyttä on osattu hyödyntää. Yhteyden päivittäminen nykyaikaan nyt välttämätöntä. Matkailulle sekä liiketoiminnalle uusi nopea yhteys avaa luonnollisesti paljon uusia mahdollisuuksia. Venäjällä Seinäjoki kiinnostaa tangokaupunkina ja Alvar Aalto -kaupunkina. Ähtärin vetonaulana ovat pandat.

Seinäjoen asemanseudun uudistaminen osuu ajallisesti erinomaisen hyvään kohtaan. Nyt tarvitaan yrittäjyydestä tunnetun Etelä-Pohjanmaan ja Seinäjoen yrittäjien ja toimijoiden aktiivisuutta kauppa- ja matkailusuhteiden lisäämiseksi.

Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Oma maa mansikka, muu maa mikä?

Kommentit