+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Blogit » Kaupunginjohtajan blogi » 2017 » Kesäkuu » Suomen vetovoimaisin Kauppa-(paikka) Jouppi!

Blogit

Suomen vetovoimaisin Kauppa-(paikka) Jouppi!

28.06.2017, klo 09:38

Uusi keskusta, aseman seutu, olemassa olevat kaupan keskittymät ja uusi Kauppa-Jouppi täydentävät toisiaan.

YIT:n ja Seinäjoen kaupungin vuonna 2008 solmima aiesopimus useista jatkoajoista huolimatta ei edennyt toteutukseen. Tämä on harmillista, koska sen eteen teimme töitä hartiavoimin sekä kaupungilla että YIT-Kesko-akselilla. Varausastekin oli hyvä, mikä osoittaa Kauppa-Joupin erinomaisen vetovoiman.

Kauppa-Joupin alueelle voi rakentaa 104 000 kerrosneliömetriä kaupan toimintaa, joten se on kooltaan yksi Suomen suurimpia. Kaupungilla on myös Eskoon ja valtatie 19:n risteyksessä vahvaa kaupan kaavaa yli 50 000 kerrosneliömetriä. Seinäjoki on Suomen 6. suurin kaupan keskittymä ja täällä myös ostokset henkeä kohti ovat Suomen suurimpia.

Viimeisen kymmen vuoden aikana Seinäjoelle on tullut täysin uusi kaupan alue Päivölä useine liikkeineen. Myös muita kauppakeskuksia on laajennettu ja Seinäjoelle on tullut uusia merkittäviä valtakunnallisia ja kansainvälisiä ketjuja. Kun mukaan otetaan Suomen nopeimpia väestönkasvuja ja työpaikkakehitystä, niin uudelle kauppakeskukselle on erinomaiset edellytykset.

Kauppa-Jouppi sijaitsee keskusta-alueella ja asutuksen yhteydessä vain noin kilometrin päässä uudelta keskustorilta. Uusi keskusta, aseman seutu, olemassa olevat kaupan keskittymät ja uusi Kauppa-Jouppi täydentävät toisiaan. Samalla asiakasmäärät kasvavat, mistä hyötyvät kaikki toimijat.

Neuvottelut jatkuvat

Seinäjoen kaupunginhallituksen linjauksen mukaan kaupunki on jo käynnistänyt neuvottelut eri toimijoiden kanssa Kauppa-Joupin alueesta. Eräänä vaihtoehtona on Ideapark, jonka kanssa neuvottelimme jo viime syksynä. Elämys- ja viihtymiskeskustyyppisenä konseptilla asiakkaita tulee merkittävästi myös muista maakunnista, mikä juuri tuo uusia mahdollisuuksia keskustan muille toimijoille.

Noin 100 erikoisliikkeen kauppakeskus tuo 5-6 miljoonaa kävijää Seinäjoelle ja työllistää lähes 1000 henkilöä, joten aluetaloudelliset vaikutukset ovat merkittäviä. Lisäksi otettava huomioon muutkin välilliset työpaikkavaikutukset logistiikkaan ja palveluihin.

Seinäjoki kasvaa voimakkaasti ja samalla kaupunkirakenne uudistuu ja muuttuu. Myös keskustana ymmärretyn alueen kehä laajenee kaiken aikaa. Tähän muutokseen sopii hyvin Kauppa-Joupin alueen kaupallisen keskittymän kehittäminen uudella elämys- ja viihtymiskeskuksella.

Muistetaan toki sekin, että markkinat aina määräävät sen mihin kaupunkiin ja missä siellä on perusteltua investoida ja harjoittaa liiketoimintaa. Seinäjoen Kaupungin tehtävänä on strategiansa mukaisesti luoda parhaat edellytykset kannattavalle liiketoiminnalle.

Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on mustikka?

Kommentit