+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Blogit » Kaupunginjohtajan blogi » 2017 » Maaliskuu » Some Seinäjoen kuntajohtamisessa

Blogit

Some Seinäjoen kuntajohtamisessa

03.03.2017, klo 13:49

Tutkimuksen mukaan kuntajohtajat hyödyntävät heikosti sosiaalisen median mahdollisuuksia kuntajohtamisessa.

Kunnallisalan kehittämissäätiö KAKS on julkaissut tutkimuksen "Sosiaalinen media kuntajohtamisessa". Tutkimuksen mukaan kuntajohtajat hyödyntävät heikosti sosiaalisen median mahdollisuuksia kuntajohtamisessa. Kyse on yleisestä tuloksesta ja poikkeuksia on jo nyt monissa kunnissa ja kaupungeissa.

Entä Seinäjoella?

Seinäjoki on ottanut kuluneen valtuustokauden aikana digiloikan somen hyödyntämisessä viestinnässä, vaikuttamisessa, palautteenannossa ja markkinoinnissa sekä myös kuntajohtamisessa. Muutama vuosi sitten julistauduimme digitalisaation edelläkävijäksi. Vahva näkemys oli, että palveluprosessien uudistamisella sähköistä asiointia hyödyntäen (asioi.seinajoki.fi) syntyy sekä taloudellista että toiminnallista tehokkuutta ja asiakaskokemus paranee.

Itse käytän mm. Twitteriä, WhatsAppia, WeChatia ja blogeja aktiivisesti. Olen myös LinkedIn:issä ja Facebookissa, mutta niiden käyttö on vähäistä. Myös muut johtavat viranhaltijat ovat kiitettävästi mukana someajassa.

Periaatteemme on, että Seinäjoen kaupunki on media ja meillä on käytössämme useita viestintäkanavia. Kaupunki tuottaa valtavan määrän informaatiota ja meillä on käsissämme ensikäden tietoa. Sometiedotusta on käytetty esimerkiksi uuden toriparkin visioinnissa ja eri vaihtoehtojen arvioinneissa erittäin onnistuneesti. Some käytännössä voittaa perinteiset asiakasarvioinnit suvereenisesti sekä nopeuden että laajuuden näkökulmasta.

Luottamushenkilöt käyttävät sekä kaupungin että omissa asioissaan runsaasti ja aktiivisesti sosiaalisen median mahdollisuuksia. Erityisen ilahduttavaa on se, että ikään katsomatta eri kanavat ovat hyvin käytössä ja hallussa.

Sosiaalinen media voi siis hyvin Seinäjoella ja digitalisaation myötä käyttö ja hyödyntäminen kasvavat eksponentiaalisesti 2020 mennessä.

Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Oma maa mansikka, muu maa mikä?

Kommentit