+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Blogit » Kaupunginjohtajan blogi » 2017 » Maaliskuu » Seinäjoki - elämäni kaupunki

Blogit

Seinäjoki - elämäni kaupunki

13.03.2017, klo 09:52

Vuoteen 2021 mennessä Seinäjoella investoidaan yli miljardi euroa elinvoimaan.


Seinäjoki on Suomen kasvukaupunkien kymmenen parhaan joukossa. Meillä on siihen kaikki edellytykset tulevaisuudessakin, sillä viime vuosien kasvu on ollut huimaa.

Kun tapaan asukkaita, yrittäjiä ja yhdistysten jäseniä, heistä huokuu yhdessä tekemisen meininki, tahdonvoima ja yrittäjäasenne sekä ennen kaikkea ylpeys omasta kotikaupungista. Olemme päässeet mukaan kasvun kierteeseen, jossa onnistuminen ja innostuminen ruokkivat toisiaan. Kun jotain päätetään, se myös tehdään.

Onnistumiset ruokkivat uusia onnistumisia

Vuoteen 2021 mennessä Seinäjoella investoidaan yli miljardi euroa elinvoimaan. Tällä hetkellä näkyvimpiä osoituksia kasvusta ovat mm. Keskustori ja sitä ympäröivät rakennuskohteet, Patruuna-kortteli ja Itikanmäki. Aivan pian vauhtiin lähtee Kampus-alue. Uutisointi FinnPowerista ja Lakeuden Ankkurista kertovat vetovoimasta Seinäjoelle. Voi todeta, että Seinäjoella silimä pökkää nostokurkiin jatkossakin!

Itäväylän yhteensä yli 1000 hehtaarin yritysalueet ja Eskoon uudet liike- ja asuinalueet tarjoavat kaupungille merkittävän kasvusuunnan. Itäväylän merkitystä kaupungin tulevaisuudelle ei vielä täysin edes ymmärretä.

Seinäjoen menestys näkyy tilastoissa. Olemme saavuttaneet kärkisijoja useissa elinvoimaa, asuntotuotantoa, muuttovoittoa ja yrittäjyyttä mittaavissa vertailuissa ja tutkimuksissa. Jotta pysymme kärjessä vastakin, töitä on tehtävä entistä enemmän ja tavoitteellisemmin. Onnistumiset ruokkivat uusia onnistumisia!

Aika uudistaa markkinointia


Seinäjoen kaupunkiseutu on tehnyt pitkään ansiokasta KOMIA-markkinointia. Sen kohderyhminä olivat yritykset, investorit ja paluumuuttajat. Rohkea ja ennakkoluuloton KOMIA-markkinointi nosti Seinäjoen ja kaupunkiseudun Suomen kartalle. Nyt on kuitenkin tullut aika uudistua.

Kunnat ja kasvukeskukset kilpailevat asukkaista, elinvoimasta, yrityksistä ja menestyksestä. Mielikuvilla ja brändillä on tässä kisassa iso merkitys. Meidän paikkamme on kasvavien, hyvinvoivien ja kansainvälistyvien kaupunkien joukossa.

Uuden Seinäjoki-markkinoinnin kohderyhmänä ovat jatkossakin yritykset, sijoittajat ja muuttajat, mutta nyt haluamme ottaa mukaan kaupungin nykyiset asukkaat ja matkailijat.

Into Seinäjoki Oy:n vastuulla on Seinäjoen markkinointi ja myyminen yrittäjille ja sijoittajille. Tavoitteena on olla yrittäjyyden pääkaupunki.
Into ottaa haltuunsa myös Visit Seinäjoki -matkailumarkkinoinnin ja Seinäjoen rakentamisen kansainvälisesti houkuttelevaksi Aalto-kaupungiksi.

Haluamme olla ympärivuotinen tapahtumien suurkaupunki, joka jättää kävijöihin lähtemättömän vaikutuksen, halun viipyä pidempään ja palata pian uudelleen. Tässä työssä tärkeässä asemassa ovat tapahtumajärjestäjät. Heitä kaupunki haluaa palvella niin, että Seinäjoen erinomainen maine kiirii alalla suusta suuhun.

Kaupungin markkinointiviestintä vastaa jatkossa asukasmarkkinoinnista, vaikuttajaviestinnästä ja edunvalvonnasta. Jotta väkiluvun kasvu jatkuu, vuotuisen muuttovoiton on oltava prosentin luokkaa. Seinäjoen on oltava mukana niissä päättävissä pöydissä, joissa voimme vaikuttaa asioihin.

Olette tärkeitä sanansaattajia

Te asukkaat, yrittäjät ja yrityspäättäjät, yhdistysten puuhanaiset ja –miehet, luottamushenkilöt ja kaupungin työntekijät, olette avainasemassa. Te viette Seinäjoki-viestiä eteenpäin ja me yhdessä rakennamme vahvaa Seinäjoki-brändiä. Teemme Seinäjoesta niin vetovoimaisen ja houkuttelevan kaupungin, että olemme ykkösvaihtoehtona mielissä silloin, kun mietitään hyvää paikkaa asua, opiskella, yrittää – perustaa ja rakentaa elämä. Olemme näkyvästi esillä Helsinki-Seinäjoki kasvukäytävällä!

Seinäjoki on minun elämäni kaupunki. Minun elämäni kaupunki Seinäjoki on koti – se on elävä, hauska, yrittävä ja rohkea, ja jossa hulluimmatkin ideat lähtevät lentoon. Sinun Seinäjokesi on ehkä jotain muuta, mutta yhtä kaikki – se on meille kaikille rakas ja tärkeä - aivan ainutlaatuinen!

elämäniseinäjoki.fi

visitseinäjoki.fi

investseinäjoki.fi

Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä kulkuväline kulkee raiteilla?

Kommentit