+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Blogit » Hallituksen puheenjohtajan blogi » 2015 » Helmikuu » Auringonlaskun maakuntako?

Blogit

Auringonlaskun maakuntako?

02.02.2015, klo 12:51

Monet maakuntamme kunnat ovat löytäneet oman vahvuutensa, joka luo heille omaa elinvoimaa.

Etelä-Pohjanmaa ei ole auringonlaskun maakunta. En ainakaan hyväksy sellaista käsitystä, mutta sellaiseksi se voi tulla, jos emme tunnista tosiasioita ja jos emme osaa tehdä aitoa yhteistyötä. Siksi on tärkeä herätä huoleen maakuntamme tulevaisuudesta.

Poliittisen järjestelmän sisällä tämä huoli on ollut jo pitkään havaittavissa. Energia on keskittynyt ihan vääriin asioihin, eripuraan ja minä itse -ajatteluun. On vain puhuttu, puhuttu ja puhuttu, kun olisi tartuttava toimeen ja tunnustettava tosiasiat, jotka kaikki me tiedämme. Meidän on pohdittava yhteistä maalia ja löydettävä yhteinen sävel maaliin pääsemiseksi. Eripura ja kateellisuus on unohdettava.

Seinäjoki kehittyy. Se on väistämätöntä ja jo vuosikymmenten trendi. Se on maakunnalle hyvä asia. Maakuntamme kehittyy, kun sillä on elinvoimainen keskus, jollainen jokaisella maakunnalla on oltava. On asioita, mitkä eivät vain toimi maaseudulla tai haja-asutusalueella vaan tarvitsevat elinvoimaisen keskuksen. Tosiasiat on hyväksyttävä ja elettävä niiden mukaan. Mitä jos maakuntakeskus ei enään kehity? Mikä sitten neuvoksi? Siksi asioihin on tartuttava vielä silloin, kun niihin voidaan vaikuttaa, eikä mene jostain suuntaa ohi.

Iloitsen siitä, että myös monet maakuntamme kunnista ovat löytäneet sen oman vahvuutensa, joka luo heille omaa elinvoimaa. Powerpark, Tuurin kauppakylä, Ähtärin matkailu ja Kuortaneen urheilukeskittymä ovat kaikki kansallisesti merkittäviä ja tunnettuja keskittymiä. Näitä ilmioitä tarvitaan ja ne ovat koko maakunnalle tärkeitä. Ja tietenkin se yrittäjyys, josta meidät koko Suomessa tunnetaan.

Valitettavasti maakunnassamme on monia kuntia, jotka eivät ole löytäneet omaa elinvoimaansa, vaan keskittyvät seuraamaan muiden tekemisiä tai riitelevät keskenään epäolennaisista asioista unohtaen oman alueen kehittämisen. Tämä ei ole kestävä tie.

Nyt viimein on tullut aika alkaa yhteiseen toimeen. Näen velvollisuudekseni kutsua kokoon pikimmiten vuoropuheluun eteläpohjalaisia vaikuttajia ja kehittäjiä, joilla on aito tahto ja halu vaikuttaa oman maakunnan tulevaisuuteen. Puheet on nyt puhuttu ja on aika alkaa töihin. Yhteinen tulevaisuus omassa maakunnassa on kiinni omista teoistamme ja ne eivät tule kuin manulle illallinen vaan vaatii työtä ja tekoja.

Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä on paikka, mistä lainataan kirjoja?

Kommentit