+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Blogit » Erkin kaupunkiblogi » 2020 » Maaliskuu » Seitsemän tehtävää seitsemäksi vuodeksi

Blogit

Seitsemän tehtävää seitsemäksi vuodeksi

05.03.2020, klo 05:33

Seinäjoen uuden kaupunginjohtajan haku on jännittävässä vaiheessa. Pian valittavalla kaupunginjohtajalla on edessään seitsemän vuoden määräaikainen pesti, jossa hän kohtaa ainakin nämä seitsemän tehtävää.

1. Kasvun jatkaminen. Kaupunki kasvaa kun asukkaat ja yritykset luottavat Seinäjokeen ja haluavat rakentaa tulevaisuuttaan kaupunkiin. Kaupunginjohtaja on tuon luottamuksen "takuuhenkilö".

2.Talouden tasapainottaminen. Kaupungin puolen miljardin budjetissa on vuosi vuoden jälkeen 20 miljoonan euron lovi. Tarvitaan vain 2-3% prosentin parannus vuosittaiseen tulokseen ja talous on tasapainossa. Tämä helpolta näyttävä tehtävä on uuden kaupunginjohtajan vaikein tehtävä.

3.Pito- ja vetovoimaisten palveluiden tarjoaminen. Jos kaupungin asukkaat eivät jatkossakaan osoita erityistä tyytymättömyyttä kaupungin palveluihin, on kaupunginjohtaja jo onnistunut tässä tehtävässä.

4.Osallisuuden ja työllisyyden edistäminen. Työ yksinäisyyden, syrjäytymisen ja työttömyyden ehkäisemiseksi kannattaa aina. Työvoiman saatavuus voi pahimmillaan olla este kaupungin kasvulle ja menestykselle.

5.Sivistyksen ja kulttuurin edistäminen. Sivistys ja kulttuuri ovat aina hyvä investointi ja myös kaupungin vetovoimatekijä.

6.Kaupunkimaisemman Seinäjoen rakentaminen. Kaupungistumisen valtavirtaan vastataan kehittämällä Seinäjokea vielä enemmän kaupungiksi. Se palvelee koko Seinäjoen ja myös Etelä-Pohjanmaan maakunnan tulevaisuuden rakentamista.

7.Edunvalvonnalla voimaa kaupungin kasvuun. Uuden kaupunginjohtajan tehtävänä on avata valtion rahahanat viimein myös Seinäjoen suuntaan. Pääradan, asemanseudun, valtateiden ja koulutuksen saralla riittää edunvalvontatehtäviä.

Uusi kaupunginjohtaja tarvitsee meidän kaikkien tuen tehtävässään onnistumiseen. Uudella kaupunginjohtajalla on mahdollisuus luotsata Seinäjokea 2020-luvun suomalaisena kasvukeskuksena.


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä on paikka, mistä lainataan kirjoja?

Kommentit