+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Blogit » Erkin kaupunkiblogi » 2020 » Tammikuu » Tilastohämmennystä

Blogit

Tilastohämmennystä

24.01.2020, klo 06:36


Vierailin kaupungissa, joka on onnistunut siinä missä Seinäjoki ei ole.


On yliopisto, on kymmenien miljoonien valtion investoinnit, on sopimuksellista yhteistyötä valtion kanssa, on suurten investointien mahdollistama erinomainen saavutettavuus. Voi kun Seinäjokikin…


Samaan aikaan tulivat julki vuoden 2019 väestötilastot.


Seinäjoki on reilusti plussalla kaikissa väestömuutoksen tekijöissä: syntyneiden enemmyydessä, maan sisäisessa muuttoliikkeessä ja maahanmuutossa.

Vierailemamme kaupunki on miinuksella. Kuolleita on enemmän kuin syntyneitä, maan sisäinen muuttoliike on miinuksella ja vain maahanmuutto tuo kaupunkiin väkeä.


Eihän Seinäjoen tilanne ole maakuntana ja talousalueena hyvä, kun maakunnan luvut kokonaisuudessaan ovat järkyttävät. Mutta meillä sentään keskuskaupunki kasvaa, mikä sekin alkaa olla Suomessa poikkeuksellista useimmissa maakunnissa.


Seinäjoki tarvitsee, ja ansaitsee, kaikki ne välineet, joita melkeinpä kaikilla muilla keskuskaupungeilla on Suomessa käytettävissään. Pori ja Hämeenlinna ovat kohtalontovereitamme valtion unohtamina kaupunkeina.


Valtion tuki varmasti vielä vauhdittaisi Seinäjoen kasvua. Mutta sitä odotellessa kannattaa pitää kiinni Seinäjoen asukkaiden aktiivisuudesta, yritystoiminnan pöhinästä, kulttuurin palosta, urheilun ilosta ja ehkä kuitenkin joskus vähän fiksunkin kaupungin toiminnasta.


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on aurinko?

Kommentit