+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Blogit » Erkin kaupunkiblogi » 2019 » Syyskuu » Valtion rahat kiertävät Seinäjoen

Blogit

Valtion rahat kiertävät Seinäjoen

19.09.2019, klo 14:52

Seinäjoki ei ole iso eikä se ole pienikään. Seinäjoki ei ole erityisen köyhä, eikä se ole erityisen rikaskaan. Seinäjoki ei ole mitenkään erityinen kielellisesti, kulttuurisesti tai muutenkaan.

Paitsi, että Seinäjoki on ainoa kasvava, ei-yliopistollinen maakuntakeskus, jossa on Suomen kaupungeista matalin työttömyys, korkein syntyvyys ja vahva usko tulevaisuuteen.

Valtiovalta Suomessa haluaa edistää tasapuolista alueellista kehitystä.

Pohjois- ja Itä-Suomen maakunnat saavat EU:n alue- ja rakennepolitiikan rahastoista kymmeniä miljoonia alueellisen kehityksensä tueksi. Ovat saaneet jo vuosikymmeniä ja myös tulevaisuudessa.

Suomen suurimmat kaupungit ovat tehneet valtion kanssa maankäytön, asumisen ja liikenteen sopimuksia, joilla on turvattu valtion vankka osallistuminen kaupunkien kehitystä tukeviin liikenneinvestointeihin.

Suomen yliopistokaupungit saavat iloita joka vuosi yliopistoilleen osoitettavista valtion rahoista kuten myös uuden hallituksen lupauksesta kehittää yliopistojen kampuksia ja yliopistokaupunkeja innovaatiotoiminnan erityisenä ympäristönä.

Seinäjoen osana on olla kaupunki, jossa kaikki nämä kaupunkikehitystä tukevat valtion tukivälineet jäävät kaupungin ulottumattomiin.

Kaikesta huolimatta Seinäjoki on menestynyt. Toisin kuin moni suuria tukia nauttivista kaupungeista, jotka ovat laskevan väestömäärän ja jatkuvan työttömyyden kierteessä.

Ehkäpä Seinäjoki on menestynyt juuri siksi, että se on joutunut rakentamaan menestyksensä itse.

Seinäjoen kaupunki ja sen asukkaat ja yritykset tekevät osansa, mutta olisiko vähintään kohtuullista, jos valtio kerrankin löytäisi tukivaroillaan myös Seinäjoen. Seinäjoella kannettu vesi pysyy kaivossa.

Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on puolukka?

Kommentit