+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Blogit » Erkin kaupunkiblogi » 2019 » Heinäkuu » Suomen asukasystävällisin kaupunki?

Blogit

Suomen asukasystävällisin kaupunki?

09.07.2019, klo 16:34

Seinäjoki on palkittu ties kuinka monta kertaa Suomen yritysystävällisimpänä kaupunkina. Voisiko Seinäjoki olla myös Suomen asukasystävällisin kaupunki ?

Seinäjoen menestys yritysten arvioinneissa on teoilla rakennettu. Into Seinäjoki ja koko kaupunkikonserni on ottanut yritysyhteistyön tosissaan ja saanut yritysten luottamuksen. Luottamus taas syntyy arjen vuorovaikutuksessa, vuoden jokaisena päivänä.

Asukasystävällisyyden mittaamiseen ei ole samanlaisia arviointimittareita kuin yritysten osalta on käytössä. Ehkä sellaiset joku jonain päivänä kehittää, mutta niitä odotellessa Seinäjoki ottaa uusia askeleita asukkaidensa hyväksi.

Asukasystävällisyyden ytimessä ovat kaupungin palvelut. Palaute kaupungin palveluista on nopeaa ja suoraa, varsinkin silloin kun palveluissa on puutteita. Seinäjoen kaupunki näkee hyvien palveluiden merkityksen niin asukkaita kaupunkiin sitovina pitovoimatekijöinä kuin kaupunkiin uusia asukkaita tuovina vetovoimatekijöinä

Mutta hyvät palvelut eivät yksin riitä kaupungin asukkaille. Tarvitaan paljon muuta.

Niin yrityksille kuin myös asukkaille on tärkeää, että kaupunki osallistuu, tukee ja kannustaa yrityksiä ja asukkaita omien tavoitteidensa saavuttamisessa. Kaupungin roolit ovat moninaiset, mutta olennaista on myönteinen ja kannustava asenne. Yrityksillä ja asukkailla tulee olla tunne siitä, että kaupunki on mukana heidän unelmien ja toiveiden toteuttamisessa.

Jotta tähän hyvään kumppanuuteen päästään, on niin kaupungin, asukkaiden ja yritysten löydettävä toisensa. Näitä kohtaamisia tapahtuu jo nyt joka päivä, mutta aina on varaa parantaa.

Yhteistyön vahvistamiseksi Seinäjoen kaupunki on päättänyt käynnistää osallisuusmallin laadinnan. Sen yhtenä tavoitteena on vahvistaa kumppanuutta ja yhdessä tekemistä koko kaupungin parhaaksi.

Kaupunki, jossa asukas tuntee olevansa mukana paremman kaupungin rakentamisessa, on varmasti myös asukasystävällinen kaupunki.

Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä kulkuväline kulkee raiteilla?

Kommentit