+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Blogit » Erkin kaupunkiblogi » 2019 » Toukokuu » Seinäjoen kylien ja kaupunginosien väestökehitys yllättää

Blogit

Seinäjoen kylien ja kaupunginosien väestökehitys yllättää

17.05.2019, klo 06:50

Kainasto, Kiikku, Untamala, Honkakylä, Hanhikoski, Kihniä, Koliini ja Viitalankylä. Nämä kaikki ovat Seinäjoen kaupungin kyliä eri puolilta kaupunkia. Ne ovat myös kyliä, joiden väkiluku on kasvanut vuoden 2018 aikana !!!

Kylien kehitys on yllättävää. Kasvun saavuttaminen ajankohtana, jolloin kaikki puhuvat kaupungistumisesta ja alhaisesta syntyvyydestä kertoo kylien todellisesta elinvoimasta.

Mielenkiintoisin kylistä on Hanhikoski, jonka sijoittuu syvälle maaseudulle, mutta joka on kasvanut erityisesti juuri syntyvyyden enemmyyden kautta.

Seinäjoen kaupunginosien vahvin kasvu sijoittuu ymmärrettävästi alueille, joissa on uusinta omakoti- ja kerrostalorakentamista. Tanelinranta, Itikka ja Keskusta kasvavat nyt vahvasti. Itikka syntyy uudelleen kaupunginosana ja sen prosentuaalinen kasvu on yli 50%!

Mutta tilastot paljastavat myös huolenaiheet.

Kasperissa ja Pohjassa on suurimmat miinukset. Myös vanhimmalla Hyllykallion alueella on pitkään ollut miinus mutta viime vuonna se kääntyi jälleen plussalle.

Seinäjoen on syytä kantaa huolta vanhojen omakotialueiden vetovoimasta ja niiden asuntomarkkinoiden toimivuudesta. Kaupungilta tarvitaan panostuksia näiden alueiden katuihin, puistoihin ja muuhun infraan. Myös kaavoituksen välineitä on syytä alueilla käyttää. Sijaitseehan niillä jo valmiit palvelut, jolloin alueiden väestöllinen uudistuminen on myös kaupungille edullisinta.

Toinen huolen kohde ovat Peräseinäjoen, Ylistaron ja myös Nurmon kirkonkylät. Ne ovat kaikki miinusmerkkisiä. Nurmon kirkonkylän kohdalta voidaan jo lähivuosina odottaa positiivista muutosta, kun kaupungin rakentuminen suuntautuu yhä enemmän Nurmoa kohden. Peräseinäjoen ja Ylistaron kohdalla tarvitaan paitsi kaupungin, myös alueen asukkaiden, yhteisöjen ja yritysten aktiivisuutta. Nyt tarvitaan myönteistä puhuntaa ja aidon "kylähengen" synnyttämistä myös kirkonkylissä.

Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on aurinko?

Kommentit