+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Blogit » Erkin kaupunkiblogi » 2019 » Huhtikuu » Déjà vu, Seinäjoki

Blogit

Déjà vu, Seinäjoki

24.04.2019, klo 08:11

Seinäjoen kaupunki on päättämässä 2%:n säästöistä tämän vuoden hyväksyttyyn budjettiin. Perusteena on kaupungin kiristynyt taloustilanne.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirillä on edessään mittavat investoinnit. Investointitarvetta tulee niin nykyisten toimitilojen peruskorjauksesta kuin uudisrakentamisesta.

Seinäjoen väestönkasvu on alkuvuodesta jatkunut.

Niinpä… Nuo uutiset ovat tasan kymmenen vuoden takaa, keväältä 2009.

Tuttua ja omalla tavallaan turvallista tässä muutoksen maailmassa.

Vuonna 2009 tehtiin toki muutakin kuin samaa kuin nyt.

Kaupunki osti tuolloin erityisen paljon uutta maata kaupungin kasvuun. Noin 12 miljoonan euron maanostot suuntautuivat mm. Eskoon alueelle, josta kuntayhtymältä ostettiin ison maa-alueet. Nyt 10 vuotta myöhemmin voi todeta, että kannatti ostaa.

Seinäjoki iloitsi 2009 valmistuneesta nk. Pohjoisesta ohikulkutiestä (vt. 18). Itäisestä ohikulkutiestä enemmän haaveiltiin kuin suunniteltiin. Nyt molemmat tiet ovat valmiita ja käytössä. Ja taas voi sanoa, että tarpeeseen tuli.

Keväällä 2009 Senaatti kiinteistöt ilmaisivat halunsa myydä Kalevan navetan. Kymmenen vuoden jälkeen on Kalevan navetan omistus siirtynyt ja navetta odottaa uutta syntymistä taidekeskuksena.

Kesällä 2009 kaupunginjohtaja Rasinmäki sai jatkopestin vuoteen 2020. Ja aikamoisen kasvukaupungin Rasinmäki on saanutkin johdettavakseen.

Miten on kymmenen vuoden päästä, vuonna 2029 ? Uudet säästöohjelmatkin kestetään jos kaupungissa muuten menisi yhtä mukavasti kuin edellisellä kymmenvuotiskaudella.

Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Oma maa mansikka, muu maa mikä?

Kommentit