+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Blogit » Erkin kaupunkiblogi » 2019 » Helmikuu » Kaupunki stressitilassa

Blogit

Kaupunki stressitilassa

20.02.2019, klo 06:44

Se alkoi syksyllä 2016, odotettu ja toivottu kaupunkikeskustan uudistuminen. Keskustorin ja sen ympäristön tuore kaava käynnisti kolmeen kortteliin ulottuvan rakennustyömaan.

Sitten tuli Patruunan korttelin työmaa, Aalto-keskuksen peruskorjaus ja Pohjois-keskustan jatkuvat työmaat. Katuja suljettiin ja työmaita aidattiin ja keltaliiviset miehet (ja naiset) täyttivät katukuvan.

Nyt aloituksesta on kulunut yli kaksi vuotta. Ja aina vaan työmaat ovat Seinäjoen keskustaa hallitsevia.

Kaikkein kehitysmyönteisin ja innokkainkin kaupunkikehittäjä toivoisi työmaiden jo vähän väistyvän ja antavan tilaa uudistuneen Seinäjoen kaupunkikeskustan kokemiselle.

Kevät tuo muutoksen. Keskustorin viimeinen kivi asennetaan, tori saa sähköt ja huhtikuussa alkaa torikauppa. Elämä palaa torille! Samalla ympäristön uudet kerrostalot saavat asukkaansa ja liikkeensä tuoden oman lisänsä keskustan elämään.

Aalto-keskuksessakin siirrytään viimeistelyyn. Upea keskus palaa ehompana kuin koskaan ihastuttamaan niin meitä seinäjokisia kuin arkkitehtuuri -turistejakin.

Keskusta ei kuitenkaan, onneksi, vapaudu liivikansasta. Työt jatkuvat Patruunan korttelissa ja uusia kohteita avautuu tulevien vuosien aikana.

Keskustakehittämisen stressaavin aikakausi on pian ohitse. Seinäjoen keskusta on ottanut kaupunkiloikan ja jättänyt kauppalavaiheen.

Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on mustikka?

Kommentit