+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Blogit » Erkin kaupunkiblogi » 2018 » Helmikuu » Kaupunkistrategiaa tekemässä

Blogit

Kaupunkistrategiaa tekemässä

09.02.2018, klo 15:03

Seinäjoen kaupunkistrategia uusitaan joka neljäs vuosi. Valtuusto hyväksyy strategian, joka samalla on valtuuston työohjelma. Julistus siitä, mitä valtuusto haluaa saada aikaiseksi.

Strategian teko ei ala tyhjästä. Kaupunki ei pysähdy eikä maailma sen ympärillä. Edellisestä strategiasta löytyy kesken jääneitä tekemisiä, uudet haasteet ovat nousseet esille ja koko ajan on menossa kaikenmoista. Seinäjoella tapahtuu.

Strategia on valintoja. Valintoja siitä, mitä strategiaan nostetaan ja mitä siitä jätetään pois. Jo strategian jäsennys on valinta, joka ohjaa strategian laadintaa ja sisältöä. Mutta strategian rakenne on vain tehtävä, jotta päästään tekemään strategiatyötä ja keskustelemaan asioista.

Strategian teossa kuntohuippu pitää tähdätä hetkeen, jolloin strategia hyväksytään. Valtuuston pitää päästä päättämään strategiasta, joka juuri sillä hetkellä tuntuu oikealta valinnalta Seinäjoen strategiaksi.

Aika on strategialle armoton. Seuraavana aamuna strategian hyväksymisestä voi tulla uutisia, jotka haastavat strategian lähtökohdat ja valinnat. Tämä pitää hyväksyä ja onneksi Seinäjoella kaupunki useimmin yllätetään positiivisilla uutisilla.

Seinäjoella on hyvä poliittinen kulttuuri. Se auttaa ratkaisevasti myös kaupunkistrategian teossa, sillä valtuutettujen keskinäinen luottamus ja hyvä keskustelukulttuuri vievät strategiatyötä eteenpäin. Aina on myös löytynyt se kuuluisa Seinäjoki –puolue, joka löytää yksimielisyyden ja tahdon viedä kaupunkia kohti uusia onnistumisia.

Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on puolukka?

Kommentit